Maminka.czVaše příběhy

Drsná máma! Fotí dceru s ulovenými zvířaty. Není to za hranou?

Gabriela Kolinová 5.  5.  2020
Matky na mateřské mají různé koníčky, ale tenhle je poněkud kontroverzní. Rebekah Stephens z Ohia loví divokou zvěř, a to s malou dcerou Isabellou na zádech. Se zvířecími trofejemi ji pak fotí. Co na tohle poněkud zvláštní hobby říkáte? Není to už trochu za hranou?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jedenatřicetiletá Rebekah Stephens se již od dětství věnuje lovectví a ve svém hobby pokračuje i po porodu své dcerky Isabelly. Na lov vyráží s malou holčičkou na zádech a společně loví krůty, králíky, ale třeba i vysokou zvěř. To vše poněkud netradičním způsobem – lukem a šípy. 

Rebekah vlastně pokračuje v rodinné tradici. Na lov ji vzal poprvé její otec, když jí bylo pouhých deset let, od té doby ho pravidelně doprovázela a kontroverznímu koníčku se od něj učila. "Vyrůstala jsem v malém městě v New Jersey a otec mě od malička učil chytat ryby a lovit zvěř. Byla jsem tím fascinovaná. Dokonce mě bral s sebou častěji než mé bratry. Jsem nesmírně vděčná, že mám otce, který mezi námi nedělá rozdíly a zastává názor, že i holky mohou lovit zvěř," vysvětlila Rebekah deníku The Sun. 

Ano, všechny jsou moje! Tahle máma má pět dětí a jejich focení si užívá

Její vášeň pro lov neuhasla ani poté, co se v srpnu 2018 stala maminkou nyní už téměř dvouleté Isabelly. Ba naopak, svou malou holčičku začala na své výpravy za zvěří brát s sebou. Dokonce jí pořídila i lovecké oblečení, jak můžete vidět na fotkách v naší galerii.

Nekupovali jsme hovězí, měli jsme jelena

Samozřejmě, že se setkává s odsuzujícími názory, ale naučila se je ignorovat. Ulovenou zvěř používá buď na maso, nebo k výrobě domácích dekorací či oděvů. S trofejemi fotí i malou Isabellu. Jejím největším úlovkem byl jelen bělohlavý, který vážil 90 kilogramů. "Když jsem byla malá, přišlo mi lovení zvěře jako logický způsob obživy. Nekupovali jsme si hovězí, prostě jsme měli jelení maso," vysvětluje lovkyně z Ohia. 

Navzdory nechápavým komentářům bere svůj koníček jako relax. "Miluju všechno kolem lovu. Vždy jsem ráda trávila čas venku. Být v lese je tak uklidňující, vidím tolik věcí, které ostatní nevidí. Také obstarávám jídlo pro sebe a svou rodinu," dodává Rebekah, která samozřejmě vlastní loveckou licenci. Kromě masa zpracovává i ostatní části zvířat – kožešiny, parohy, peří, lebky... Z nich vyrábí dekorace, oblečení, úchytky nebo přikrývky. "Snažím se využít co nejvíce ze zvířete. Myslím, že i to je důležité," říká. 

A co je u lovu nejdůležitější? Rozhodně trpělivost. Někdy na svou kořist čeká v tichosti i několik hodin.  Když bylo dceři osm měsíců, ještě to šlo, dítětem bylo potichu na Rebeky zádech. "Celou dobu byla potichu, třeba i pět hodin," chválí svou dceru. A byla by šťastná, kdyby i ona pokračovala v tomto neobvyklém koníčku. Ovšem chodit na lov s batoletem, které potřebuje být neustále v pohybu, je teď trochu obtížnější! 

Témata: Děti, Mateřství, Péče o dítě a jeho výchova, Kojenec, Rodina a vy, Vaše příběhy, Mateřská, Hobby, Paroh, The Sun, Trofej, Ohio, Úlovek, Máma, Zvíře, Zvěř, Jeleň, Jelena, Hrana, Jelen, Lovec, Dcera, New Jersey, Lov, Dcerka