Maminka.czKam s dětmi

Druhý ročník akce S kočárkem Prahou

redakce 11.  5.  2011
Velké setkání těhulek a maminek s dětmi.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na loňský úspěch navazuje další ročník rodinné akce „S kočárkem Prahou“, který má upozornit na problémy, které trápí mladé rodiny, zejména maminky s malými dětmi v anonymním prostředí Prahy. Akce se uskuteční ve středu 25. května 2011 ve Žlutých lázních.

Ve středu 25. května od 14 do 18 hodin proběhne v areálu Žlutých Lázní v Praze Podolí zábavné i poučné odpoledne, které vyvrcholí výzvou maminek Pražanům. Chtějí vyzvat své spoluobčany, aby se nechovali lhostejně např. k těhotným v dopravním prostředku, aby v dopravních prostředcích pomáhali maminkám s kočárky, či aby obchodní centra zřídila parkovací místa pro mladé rodiny vozící děti v autosedačkách. V průběhu odpoledne se však těhulky či mladé rodiny dozví spoustu zajímavých informací o cestování s malými dětmi a to zejména v souvislosti s nadcházejícím létem.

Výzva proběhne formou pokusu o pokoření loňského českého rekordu v počtu kočárků na jednom místě. Hromadná fotografie maminek s kočárky by měla být v médiích tím nejsilnějším apelem na veřejnost.

Maminky zde budou mít i možnost probrat své problémy či otázky s odborníky, například se známým autorem knih pro maminky pediatrem MUDr. Martinem Gregorou. Dále mohou shlédnout dětskou módní přehlídku, ale také si vyzkoušet si, zda používají správně autosedačku či osobně obdržet informace, ke kterým se běžně mladé rodiny nedostanou. Dopravní podnik hl.m. Prahy na ten bude provozovat nízkopodlažní spoje směrem do a z Podolí.

Děti si budou moci vyzkoušet různé hračky a ochutnat nové dětské produkty. Součástí programu budou nejen ukázky a ochutnávky nových výrobků pro děti i rodiče, ale představí se zde i nové modely kočárků, autosedaček a specializovaných maminkovských „vymožeností“.

Součástí pestrého programu je také pokus o vytvoření „kočárkového rekordu“, vypouštění balonků se vzkazy Pražanům, bohatá tombola každou hodinu či představení dětí ze zájmových kroužků.

Mediálním partnerem je pražské Rádio City.

Přijďte nás podpořit. V loňském roce aktivitu podpořila i Tereza Maxová či Zdeněk Tůma, v letošním roce očekáváme podporu dalších známých osobností. Akci pořádá internetový server Babyweb.cz a agentura BIG FISH & CO. Koná se za každého počasí.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Tereza Maxová, Ročník, Akce, Druh, Práh, Internetový server, Kočár