Ela: Babička rodila na poli, mým porodním problémům se smála

Manka 19. 7. 2017 19:21
" Ely babička", "prababičky rodina" - bože, co to je za pitomou češtinu? Snad Elina babička, nebo babička Ely, ve druhém případě rodina prababičky, nebo prababiččina rodina. Kam chodíte na ty patvary?
Kura Kura 19. 7. 2017 21:02
Manko to neřeš. S materiálem co je v redakci k dispozici se asi nic dělat nedá. Co ty ženské jsou schopné napsat a zveřejnit je dost často katastrofa. Já jsem teda nebyla v češtině hvězda, ale PRABABIČKY RODINA bych nenapsala ani náhodou.
Santiana 20. 7. 2017 08:43
Je pravdou, že dříve ženy nedělaly s porodu takovou vědu, dnes to mnoho žen považuje za něco obr hrozného, no jsou mnohem horší věci v životě !!! ó bóže
Jana 24. 11. 2017 17:06
Ano, je pravda, že v dřívějších dobách se bralo těhotenství, porod i mateřství tak nějak přirozeněji. Ale takové ty řeči, jak to měly ženy těžší.... Například po porodu byla rodička šest neděl s miminkem v "koutě". Ne na poli, jak se často traduje. Starala se o ní celá rodina, sousedky. Nosily jí do "kouta" jídlo, pomáhaly s péčí o další děti... Dnes je žena většinou daleko od rodiny. Hned po porodu je doma sama. Žádné ležení šest neděl. Stará se o miminko a o starší děti sama. Manžel si většinou ani dovolenou vzít nemůže. Co v té době tedy dle mě bylo hrozné, byla nemožnost zdravotní péče. Kolik umíralo žen na neléčené infekce. Kolik miminek nepřežilo. To bylo hrozné.
4