Maminka.czChování a vztahy

Eliška: Kamarádka je fanatická matka. Bezdětní jsou pro ni bezcenní

KK 17.  4.  2016
Moje nejlepší kamarádka byla ještě před zhruba rokem a půl naprosto normální pohodová holka, se kterou se dalo podnikat téměř cokoli a o čemkoli se s ní dalo povídat. Jednou z jejích skvělých vlastností byla i bezbřehá tolerance ke komukoli, s kým se setkala. To všechno je najednou pryč. Stala se matkou – a změnilo ji to k nepoznání.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

2. Mateřství ji úplně změnilo

A pak najednou Jana přišla s novinou – otěhotněla. Když mi to oznamovala, zněla spíš rozpačitě než vesele. „Honza už hrozně chtěl, tak jsme to nechali přírodě a šlo to rychleji, než bych čekala,“ krčila rameny. Musela jsem ji pořádně hecovat, abych v ní vůbec vyvolala nějakou radostnou emoci.

V druhém trimestru ale začaly pracovat hormony a Jana se konečně začala těšit. A v posledních měsících před porodem už byla myšlením matkou se vším všudy. Všechno chtěla mít dokonalé, od těhotenského cvičení přes samotný porod až po všechno, co miminku doma chystala. Její ideální představy jí ale narušil akutní císařský řez. Jana to prožívala pomalu jako konec světa, protože to nezapadalo do jejího vysněného plánu.

Malou Žofku jsem poprvé viděla, když jí byly tři týdny. Zajela jsem za Janou domů a nestačila se divit. Jejich byt vypadal úplně jinak. Z Honzovy pracovny se stal pokoj pro dítě, který ale vybavením připomínal spíš lékařskou ordinaci. Jana mi všechno nadšeně ukazovala, do toho si stěžovala na svou nemohoucnost po císařském řezu a zároveň ze sebe chrlila nespočet informací o mateřství, které nasbírala, ani nevím kde.

Témata: Vaše příběhy, Chování a vztahy, Matka, Eliška, Kamarádka, Nejrůznější akce, Janina, Drobnohled, Máť, Eliška K, Kamarád, Nejlepší kamarádka, Vetřelec, Nerozlučná dvojka, Fana, Akutní císař, Žofka, Těhotenské cvičení, Elis, Dlouholetý vztah, Životní radost