Maminka.czPohádky

Elsa a Anna opět udeří, vrací se Ledové království. Tady je ukázka

Gabriela Kolinová 16.  2.  2019
Jestli vám přijde, že mánie "Elsa a Anna" pomalu vyprchává, nebojte, na podzim se opět přiživí. Do kin totiž míří Ledové království 2. A už teď je jisté, že pro některé děti bude datum premiéry – 21. listopadu – něco jako malé Vánoce.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Animovaný film Ledové království z produkce Walt Disney Animation Studio se stal mezi dětmi, zvláště pak mezi holčičkami, hitem. Každá chtěla být princeznou Elsou nebo Annou. A neznám žádnou, kterou by tato mánie minula. I kdyby, tak stejně pravděpodobně měla něco s motivem Ledového království. 

Tahle pohádka ovšem nebyla úspěšná jen u dětí, ale sklidila i nadšení kritiků. Premiéru měla v roce 2013 a následně vyhrála jak Oscara, tak Zlatý glóbus za nejlepší animovaný film. Také skladba Let It Go bodovala a zasloužila si zlatou sošku. Možná i proto se dočká pokračování a v listopadu se můžeme těšit na dvojku, kde se opět představí sestry Elsa a Anna, sympatický Kristoff a ztřeštěný sněhulák Olaf.

Kritici hovoří, že pokračování mrazivé pohádky, volně inspirované Andersenovou předlohou, bude temnější – hlavní hrdinky se v něm vydají do hlubokých lesů, aby vypátraly svou minulost. Zatím se však musíme spokojit jen s ukázkou (v úvodu článku). 

 

Témata: Děti, Rodina a vztahy, Péče o dítě a jeho výchova, Král, Pohádky, Elsa, Fantazie, mánie, Zlatý Globus, Zlatý glóbus, Olaf, Le království, Pohádka, Walt Disney, Anna, Ledové království, Ukázka, Studio, Království, Ola, Walt, Sněhulák, Úkaz, Andersen, Oscar