Maminka.czSlavné maminky

Emma Smetana exkluzivně a s nadhledem: Instagramové matky prokoukly, že své děti "týráme!"

Dita Mrázková 8.  12.  2021
Nedávno vzbudil rozruch její partner Jordan, který na procházce držel jejich čerstvě narozenou dcerku Ariel v podpaží a podnítil tak debatu, jak je možné s dítětem takto manipulovat. Známá moderátorka a zpěvačka ale bere všechno s nadhledem a nám prozradila víc nejen o tomto "zločinu", ale třeba i to, jaká je máma a proč žárlí dcera Lennon na svou mladší sestřičku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kde jsem vás takto on-line zastihla?

Jsem doma a před chvilkou odešla naše velká rodina, celý den jsme slavili narozeniny mého bratra Tomíka. Jordy vrací byt do jakžtakž uklizeného stavu, dětičky usnuly a já zasedla za počítač, protože se mi tu už pár dní kupí resty. 

VIDEO: Jak bydlí Emma Smetana?

Na vašem Instagramu mě pobavilo a zároveň i dojalo video vaší starší dcery Lennon, která nabízela panenky pro širokou veřejnost. Spousta influencerek by se mohlo ledacos přiučit. Má exhibicionismus v sobě, nebo pochytila něco „zvenčí“?

Extrovertní je od narození. Verbální formulace má pochopitelně odkoukané. A s těmi panenkami... Nám prostě připadá důležité nebo spíš samozřejmé, když už máme tu možnost ji zahrnovat dárky, tak že to za A musí být v nějakém rozumném množství, aby z ní nevyrostl spratek, a za bé, aby myslela i na ostatní. 

Jsou už vaše dcery parťačky? Stará se třeba Lennon o mladší ségru takovým tím typickým ochranitelským způsobem?

Parťačky je silné slovo. Arielku zajímá sunar a Lennonku pohádky a princezny. Ale ano, dohlíží na to, že se má Arielka dobře. Protože když se dobře nemá a třeba pláče, tak to Lennonku u těch pohádek docela ruší (směje se).

Žárlí na Ariel, vyžaduje třeba víc vaši, nebo tátovu pozornost?

Zrovna předevčírem mi před usnutím řekla, že to není fér, že se Arielce věnujeme víc, než jí a že na ni jsme přísnější. Opáčila jsem, že za pět let si bude Arielka stěžovat, že jsme na ni přísnější než na tou dobou desetiletou Lennonku, která už bude tak rozumná, že už ji nebudeme muset tolik hlídat. A Lennonka mi na to řekla: "No jo, mezi dětma je to komplikovaný, viď?" Takže ano, žárlí, ale skvěle o tom dokáže mluvit, leccos si nechá vysvětlit a myslím, že doopravdy se netrápí.

Jste rodiče liberálové nebo jedete řády a trochu toho „musu“?

Vyžadujeme pravdomluvnost a základní prvky slušného chování. Bojujeme s kňouráním, netolerujeme sklony k závistivosti, trváme na tom, že do školky se chodí, hračky se kamarádům půjčují a čepice se v zimě nosí. Tím to asi hasne. 

Emma Smetana tři týdny po porodu: Vypadá božsky, a také se tak cítí! Jak to dělá?

Prosím vás, Emmo! Jak to bylo s tím "nebohým" dítětem, dcerkou Ariel, kterou její táta nedávno tak "brutálně manipuloval", jak psaly některé mámy na síti?

(směje se) Jak to bylo? Tatínek Jordánek vzal během procházky v parku miminko Arielku, držel ji v podpaží a zezadu přidržoval hlavičku, napodoboval s ní těsně nad zemí chůzi, trvalo to dvacet sekund, sestřička Lennonka a maminka Emmička se dojímaly nad tou roztomilostí, kolemjdoucí taky, a teprve spravedlivé Instagramové matky prokoukly, že jde o týrání. Hrůza, děs, tyranie! Ale řešení to mělo kupodivu rychlé a účinné. Zablokovala jsem tak dvacet „insta“ kazatelek a rázem byl pokoj.

S Jordanem jste se rozhodli přihlásit váš společný singl By Now do soutěže Eurovize. Co vás k tomu motivovalo?

Velice toužíme po tom, dostat naši hudbu k posluchačům po celé Evropě a současně by nám bylo velkou ctí, kdybychom mohli reprezentovat Česko v mezinárodním kole Eurovize. To se bude konat v květnu 2022 v Itálii a slibuju, že když nás tam lidi vyšlou, tak uděláme všechno pro to, aby to nebyla ostuda. Kdo by nám chtěl poslat hlas, tomu předem obrovsky děkujeme, a může to udělat buď na webu, nebo přímo v aplikaci Eurovize. Nejvíc nám pomůže, když si to lidi mezi sebou řeknou a ideálně když to nasdílí i se svými přáteli v Evropě, protože ten systém hlasování je nastavený tak, aby už v téhle fázi rozhodovali čeští fanoušci se stejnou vahou jako ti evropští. Má to logiku, je to napínavé, a do 14. prosince nám v tomhle dobrodružství můžete pomoct. A ještě jednou moc a moc děkujeme všem, kteří by to byli ochotni aspoň zvážit.

Tak držím pěsti, mimochodem nechci vám nějak přehnaně lichotit, ale slyšela jsem i váš single Night Races a přijde mi, že váš hlas zní tak, že je škoda, že ho známe jen v Čechách...

Děkuju. Moc děkuju! 

 
Témata: Láska a vztahy, Slavné maminky, Péče o dítě a jeho výchova, Miminko, Životy slavných, Instagram, Dcera, Sourozenci, Kritika, Dcery, Jordan Haj, týrání, Ariel, single, Lennon, Emma Smetana, Eurovize, fanoušci, Čechy, Smetana, Česká republika, Máma, Lennonka, Jorda, Sestřička