Maminka.czZdraví

Erika: Nekojím a nelituji toho!

Martina Machová 16.  2.  2016
Maminky, které se z nejrůznějších důvodů rozhodnou nekojit, to nemívají s okolím lehké. O své zážitky se s námi podělila maminka Erika.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kvůli práci jsem se rozhodla nekojit

To, že jsem se rozhodla nekojit, souvisí s mou prací. Pracuji na volné noze, v uměleckém oboru a často cestuji, i když obvykle jen na pár dní. Už před otěhotněním jsem měla jasno v tom, že pracovat nepřestanu, jen práci na nějakou dobu omezím.

Manžel má podobnou profesi, ale více pracuje z domova, a tak není problém, se v péči o malého střídat. Ve stavech nouze pak máme v záloze mou maminku. Manžel navíc není Čech a pochází ze země, kde je péče otců o kojence mnohem obvyklejší než u nás.

Odstavování chce čas a trpělivost

Kojení by mě prostě vyřadilo z práce… Samozřejmě jde i ostříkávat, ale neuměla jsem si vůbec představit, a ani se mi to představovat nechtělo, jak ostříkávám mléko na 3 – 4 dny, co budu mimo republiku. V hotelu budu opět ostříkávat mléko a lít ho do záchodu, protože bych ho neměla jak skladovat a převážet. Vše by bylo šíleně překombinované. Když jsem zvážila pro a proti, bylo jasné, že kojit prostě nebudu a pracovat nepřestanu. Jen práci trochu omezím.

Témata: Zdraví, Děti, Kojení, Výživa a stravování, Vaše příběhy, sebevražda, Šikulka, Vrchní sestra, Noční spánek, Sunárek, Vizita, Tlak okolí, Zdraví na Heureka.cz