Maminka.czFejeton otce

Dominik Landsman a fejeton fotra: Máte doma "kazišuky"? Čím to je, že děti vycítí přesný okamžik

Dominik Landsman 23.  3.  2024
Neotřelé názory Dominika Landsmana na rodičovství a to, že si nebere servítky, baví nás i vás. Na sociálních sítích ho najdete jako @denicek.moderniho.fotra

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rodičovský sex

Ačkoli sex slouží primárně k početí dítěte, existuje malé procento lidí, kteří by rádi tuto činnost provozovali i poté, co tento akt svůj účel splnil a oni už děti počali. Tito bláhoví pošetilci se totiž domnívají, že jim bude z nějakého důvodu koitus dovolen. Oni si totiž nepřipouštějí, že doma mají jednoho, či dokonce více malých dětí, které odborné publikace v tomto případě nazývají „kazišuky“.

Podle nashromážděných dat profesora Elbota z Michiganského institutu marných pokusů o sex totiž běžný kazišuk dokáže průměrně zkazit až pět šuků denně. S větším počtem kazišuků v jedné domácnosti se kadence kažení šuků násobí právě počtem kazišuků. Paradoxem podle profesora Elbota je to, že pokud se rodičům malých kazišuků podaří i přes jejich časté pokusy o zkažení šuku přece jenom nějaký rychlý unavený šuk, je zde riziko, že dotyční kvůli tomu počnou dalšího kazišuka, čímž si úspěšnost i kadenci případných šuků v budoucnu řádově sníží.

Čím to je, že děti aktivně vyhledávají příležitost ke zkažení koitu svých rodičů? Podle profesora Elbota je to přirozený instinkt. Dítě má v sobě zakódováno, že čím méně má sourozenců, tím se bude mít lépe. I když si to dítě neuvědomuje, podvědomě netouží po tom dělit se s někým o hračky, playstation nebo o pozornost rodičů.

Z toho důvodu mají děti vzadu na temeni hlavy malý výrůstek zvaný šukradar. Tento nenápadný kožní útvar je schopný zachytit blížící se sex i na vzdálenost půl kilometru. Šukradar zachycuje z ovzduší feromony, které jeho rodiče vylučují před sexem, a vyvolává u dítěte pocit hladu, žízně, strachu, popřípadě to, že se mu chce na záchod.

Známe to určitě všichni. Po náročném dni jsme uspali dítě a nyní ležíme vedle partnera v posteli. Jelikož je právě osmý den v měsíci, je podle kalendáře čas na sex. I když se do toho nikomu nechce a všichni bychom nejraději šli spát, povinnost velí jít do akce.

Obvykle při dosažení druhé mety začne šukradar dítěte nasávat vzdálené feromony a zrovna, když přecházíme na třetí metu, přichází do ložnice dítě s tím, že se bojí, má hlad nebo potřebuje kakat. Je to klasický dětský obranný mechanismus, kterým se dítě brání proti případnému sourozenci.

Ani vasektomie či antikoncepce šukradar neošálí. Ten prostě a jednoduše vycítí blížící se sex a zalarmuje dítě.

Mnoho rodičů se domnívá, že na šukradar dokáže vyzrát tím, že pošlou dítě na víkend k babičce. Potom jsou sami doma a nic jim nebrání v tom zažít divokou noc. I když v případě znavených rodičů spíš nějakou rychlovku o reklamní pauze u seriálu.

Ale ani tady se rodiče nevyhnou dopadu činnosti kazišuků. Příroda počítala s tím, že rodiče děti na víkend pošlou k babičce, tak dala dětem schopnost přes týden rodiče utahat. Určitě vás zajímalo, jak je možné, že ta malá lasička na kokainu má pořád tolik energie. Že k životu nepotřebuje spánek a že pořád vyžaduje vaši pozornost a je neustále aktivní. To je právě proto, aby to malé perpetuum mobile zlomilo ducha rodiče, naprosto ho vyčerpalo, aby až nebude doma, se rodič nepokoušel o žádnou romantiku, v tichosti a z posledních sil doma uklidil a potom šel spát. Tak to zařídila příroda a my s tím nic neuděláme.

Témata: Časopis Maminka, Rodičovství, Sex, Rodiče, Sociální sítě, Fejeton otce, sexualita, Děti, Dom, Oka, Playstation, Fejeton, Dominik Landsman