Maminka.czČasopis ABC

Festival ABC už potřetí rozdovádí Prahu

Simona Procházková 22.  5.  2022
ABC nebo také ábíčko, populární časopis pro děti na druhém stupni základních škol, pořádá už třetí ročník svého rodinného festivalu. Uskuteční se příští víkend 28. a 29. května v Národním zemědělském muzeu v Praze. Jste srdečně zváni. Co vás a vaše školáky všechno čeká?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Festival ABC je v podstatě zosobněné ábíčko. Jako kdybyste stránky našeho časopisu a webu abicko.cz probudili k životu. Ukázky moderních technologií a vědeckých experimentů i plejáda popkulturních hostů od zpěváků či youtuberů přes cestovatele až po herní vývojáře. To všechno míří hlavně na čtenáře od deseti do patnácti let. Záměrně uvádím slovíčko hlavně, protože v redakci dobře víme, že ábíčko v rodinách čtou často a rádi i dospěláci,” říká k akci šéfredaktor časopisu ABC Zdeněk Ležák.  

Youtubeři, zpěváci, vědecké pokusy, RC modely i virtuální hry

Festival se bude odehrávat ve všech patrech muzea i ve venkovních prostorách před a za budovou. Na hlavní stage se vystřídají přes dvě desítky hostů jako například youtuber Martin Rota, tanečník Honza Onder, kouzelník Pavel Kožíšek, herci Divadla Broadway, zpěvačka Ema Karpeles nebo stand-up komik a spisovatel Lukáš Pavlásek.

Uvnitř muzea najdou návštěvníci více než 50 interaktivních stánků s různými aktivitami od RC hraček a virtuální reality přes vědecké experimenty a 3D tisk až po dabingové studio, živý cirkus či lukostřelbu. V zóně ABC bude možné potkat členy redakce, získat podpis od některého z vystupujících nebo se vyfotit na titulní stranu ábíčka. Vedle toho se děti mohou 5x denně přihlásit na kurzy vaření nebo prohlídky podzemního krytu.

Inspirujte se! Návod, jak s dětmi zařídit malou zahrádku přímo v bytě

Interaktivní soutěžní hra a tombola

Během celého víkendu bude probíhat i interaktivní soutěžní hra s vědomostním kvízem o dětské batohy plné překvapení. Navíc 3x denně se losuje tombola o stovky krásných cen. Pro menší děti je připravena zóna Sluníčka a Mateřídoušky, ve které si budou moct užít spoustu soutěží, počítačových her a další skvělé zábavy.

Časopis ABC letos slaví hned trojité výročí. V lednu to bylo 65 let od vydání prvního čísla. Rovněž v lednu proběhla oslava 20. narozenin maskota časopisu kocoura Mourrisona. A konečně – počátkem července si připomeneme 60 let od uveřejnění první vystřihovánky v ábíčku. Právě všechna tato výročí redakce na festivalu připomene.

V rámci předprodeje lze zakoupit vstupenky v ceně 150 Kč pro dospělé a 100 Kč pro děti (děti do 3 let mají vstup zdarma). Vstupenky bude možné zakoupit i přímo na akci v ceně 200 Kč pro dospělé a 150 Kč pro děti. Kompletní program festivalu najdete na webu festivalabc.cz

Témata: Děti, Školák, Kam s dětmi, Jak na to, Maminka cestuje, Tvoření, Základní škola, Za zábavou, festival, kouzelník, Pavel Kožíšek, stand up, Lukáš Pavlásek, Časopis ABC, Sluníčko, Festival ABC, Příští víkend, Martin Rota, Muzeum, Vědomostní kvíz, Časopis, ABC, Technolog, Youtuber, Stand-up