Maminka.czKoronavirus

Fotit pavouka, modelovat krychle, sázet bylinky: Co všechno nás naučila škola on-line?

redakceTereza Víchová 1.  6.  2021
Děti dnes slaví svůj den. Ale i my rodiče – a to se už tolik neví! Dnes je totiž Světový den rodičů. A my rodiče si tedy za ten „covidový rok” pořádnou oslavu zasloužíme. Podívejte se do galerie, co všechno jsme se naučili, vypěstovali, zhotovili a čemu se přiučili my v redakci.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Redaktorka Bára to vyjádřila naprosto přesně: „V podstatě mě dost mrzí, že děti nedostaly za úkol zdokumentovat postupující šílenství rodičů  s bonusovými body za grafík, tabulku a video.” Protože tak nějak to u nás všech občas vypadalo. 

Webeditorka Tereza

„Mami, potřebuju peroxid vodíku a venkovní teploměr!” „Mami, prosím tě, kolik je římsky MCCXXXIV??” „Mami, máme natočit, jak vyrábíme jednoduchý pokrm!” „Mami, pomůžeš mi vyrobit leporelo o druhé světové válce?”

Osvěžila jsem si příslovečná určení všeho, vzpomínala na dělení „pod sebou”, rozhodovala, jestli „ženy a muži BYLI, BYLY, nebo snad oboje. Byly to intenzivní chvíle. A jsem ráda, že je to za námi.

Klepněte pro větší obrázek

 

Speciál o koronaviru

Koronavirus se objevil poprvé na začátku prosince 2019 v  čínském městě  Wu-chan. Onemocnění, které tento koronavirus způsobuje, dostalo označení COVID-19.  Koronaviry vyvolávají nemoci od běžného nachlazení po syndrom akutního těžkého onemocnění dýchacích cest. Onemocnění se přenáší vzduchem  kapénkovou infekcí a nejčastěji zasahuje sliznice horních a dolních dýchacích cest a spojivky. Inkubační doba je 7 - 14 dní. Mezi příznaky koronaviru patří zvýšená teplota, dušnost, kašel, únava a bolesti svalů.

Uzavření škol|Nárok na ošetřovné|Testování na koronavirus|Léčba koronaviru|Rouška bez šití
 
Témata: Koronavirus, Rodiče, Domácí škola, Tvoření, Škola on line, oslava, Distanční výuka, on-line, pandemie, Mód, Covid, Míša, Prométheus, Redaktorka, Bylinky, Uvolňování, Vajsejtlová, Krychle, Pavouk, ANO, Máma, Saze, Grafik, Páv