Maminka.czVýživa a stravování

FOTOGALERIE: Jíme také očima. Nápady na kreativní pokrmy

Iva Endrychová 7.  8.  2014
FOTOGALERIE: Jíme také očima. Nápady na kreativní pokrmy
Batolata i větší děti už dovedou být v jídle velmi vybíravé. A někdy vás to stojí plno nervů dostat do nich připravené jídlo. Zkuste se ale občas zamyslet, zda by jim k chuti nepomohlo více kreativity při servírování pokrmů. Nechte se inspirovat.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Přimět děti sníst trochu zeleniny je často nadlidský úkol. Ošklíbají se, ošívají se ale ústa mají pevně semknutá a lžičku do nich nevpravíte. Není divu, některé pokrmy svým vzhledem často nevábí. Často působí dokonce odpudivě. Například já jako dítě jsem odmítala jíst pomazánky, protože prostě vypadaly, jako kdyby je někdo už předžvýkal. Pomohlo až když mi z chleba nakrájeli rodiče rybičky a dozdobili to ještě třeba pažitkou.

Je to prostě pravda, že jíme také očima. Zkuste se při přípravě snídaně či večeře občas zapojit i kreativitu. Nevytahujte vykrajovátka jen o vánocích na cukroví. Některá skvěle uplatníte i přes rok.

A do přípravy takových jídel můžete zapojit i děti. Z toho například vychází web hravasnidane.cz. Ten píše tatínek pětileté Klárky a tříleté Elišky Pavel Minář. Spolu s Klárkou a občas i s Eliškou si při přípravě snídaně rádi hrají, a pak je s chutí sní. Na jejich webu najdete i popisy, jak spolu snídani vyráběli a co spolu přitom zažili.

Fantazii se meze nekladou a spoustu skvělých nápadů najdete na internetu. Takže chopte se vykrajovátek, nožů a probuďte svou fantazii. Abychom vám hledání usnadnili, vybrali jsme jich pár do naší galerie.


Témata: Výživa a stravování, Nápad, TAK, Skvělý nápad, Pokrm, Fotogalerie, Take, Mína, Foto, Kreativní pokrm, Nadlidský úkol

Video