Maminka.czGalerie

GALERIE: 20 úžasných květinových vod, bez kterých se v létě neobejdete. Jakou si vyberete?

Simona Procházková 14.  7.  2022
Osvěžující květinové vody si získávají čím dál větší popularitu. A není divu. Dokonale zklidňují i čistí pokožku, v horkém počasí výborně hydratují a bez obav je můžete používat i na tu nejcitlivější pleť. Vyberte si tu svou, která se stane vaší věrnou společnicí, a to nejen v letních dnech. V naší fotogalerii najdete spoustu tipů.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Růžová, levandulová, heřmánková, meduňková… Květinové vody vznikají tak, že se rostliny ponoří do nádoby s destilovanou vodou a zahřívají se v ní. Obsahují všechny prospěšné esence vyluhované rostliny nebo bylinky. Ve výsledku se od éterických olejů liší jen tím, že jsou jemnější, a právě proto vhodné k přímé aplikaci na kůži. Jejich esence jsou vhodné nejen pro pokožku, ale také pro vlasy, což zejména v létě velmi oceníte.

VIDEO: Kosmetická kouzla s medem

Proč květinové vody používat každý den? Bylo prověřeno, že mají na pokožku protizánětlivé, antibakteriální a antioxidační účinky. Jsou velmi jemné a šetrné, výborně hydratují, pomáhají obnovit bariéru pleti, zklidňují ji, například po celodenním pobytu na slunci, čistí ji a prospívají i velmi citlivé pokožce.

Témata: Galerie, Tělo, Krása a styl, léto, Kosmetika, pokožka, kouzla, Kosmetické tipy, Alma, kosmetička, Alm, Voda, Pleť, Esence, Rostliny, Horké počasí, Letní den, Gal, Společnice