Maminka.czKvětinové vody

GALERIE: 30 úchvatných květinových vod na léto. Která bude ta vaše?

Dita Mrázková 20.  7.  2021
Jsou na trhu jen pár let, ale získaly si velkou oblibu. Nedráždí pokožku, můžete je směle používat, i když se staráte o miminko, a jsou navíc vhodné i pro děti. Jak vznikají, v čem vynikají a jak můžeme používat květinové vody? Vyberte si tu svou v galerii!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Květinové/květové vody, jinak také hydrosoly nebo hydroláty, vznikají poměrně jednoduchým procesem – jsou vedlejším produktem parní destilace éterických olejů. Získávají se ponořením rostliny do nádoby s destilovanou vodou a zahřátím. Obsahují všechny prospěšné esence extrahované (vyluhované) rostliny. Ve výsledku se od éterických olejů liší pouze tím, že jsou jemnější, a právě proto jsou vhodné k přímé aplikaci na kůži. 

Domovem těchto vod bývá nejčastěji Bulharsko. Právě tam jsou totiž nejlepší podmínky pro růst opojně vonící Rosa Domascena (Damašková růže). Jejich esence jsou vhodné nejen pro pokožku, ale také pro vlasy, a dokonce i pro duševní zdraví. Uvádí se, že vdechování vůně růží zmírňuje úzkost, stres a příznaky migrény.

VIDEO:  Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť

Při použití na pokožku má květinová voda ověřené protizánětlivé, antibakteriální a antioxidační vlastnosti. Pomáhá obnovit bariéru pleti a její přirozenou hydrataci. Pokud si ji přidáte do ranní vody nebo odpoledního čaje, stimuluje metabolismus. 

 

7 benefitů květinových vod

  1. Místo nachází v péči o pleť, aromaterapii i jako součást pokrmů či nápojů.
  2. Pro svou univerzálnost je lze použít na jakýkoliv typ pokožky.
  3. Skvěle hydratují kůži suchou a uklidňují kůži citlivou.
  4. Jsou velmi jemné, a proto se hodí i pro děti.
  5. V létě optimálně zchladí a osvěží.
  6. Slouží k extra hydrataci před následnou péčí.
  7. Čistí, zklidňují, dodávají sílu… stačí si vybrat tu správnou.
Jaké parfémy se hodí na Jaro? Máme skvělé tipy
I kosmetika má svou trvanlivost! Víte, kdy sáhnout po nové?
Na mateřské přijde k dobru každá minuta. Jak skloubit péči o dítě, domácnost a o sebe samu?
Témata: Galerie, Miminko, Jen pro maminku, Krása a styl, léto, Náš tip, Aromaterapie, Nákupy, Kosmetické tipy, Nákupní tipy, květiny, Hydrosoly, Květinové vody, Květové vody, Trvanlivost, Éterické oleje, Notino, Bouquet, Kůže, Bulharsko, Destilace, Rostliny, Pokožka, Velká obliba, Bree, Aromaterapie na Heureka.cz

Video