Maminka.czPorod

GALERIE: Těsně před porodem. Ve tvářích těchto žen je napsáno úplně všechno!

Tereza Víchová 4.  9.  2022
Je to den, na který žádná žena nikdy nezapomene, obvykle si ho pamatuje do posledního detailu. Máme pro vás galerii fotek, ze kterých je jasné, jak silné momenty nastávají těsně předtím, než dítě přijde na svět.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Málokterou ženu porod nezaskočí. I přes všechny přípravy prožívá vždycky něco, co se vryje do paměti. S intenzitou tak velkou, že si ji nikdy předtím nedokázala představit. Podívejte se do galerie na fotky, ve kterých jsou čiré emoce – ty, v nichž se snoubí bolest s radostí, očekáváním a touhou po úlevě.

Den porodu se navždycky vryje do paměti rodičů. Obvykle vědí, jaké bylo počasí, jak dlouho jeli do porodnice a s čím je uvítal personál. Postupně se ale vlivem hormonů vzpomínky maminek lehce zastřou a další se objeví až s miminkem, které drží v náručí a jehož pohled nikdy nezapomenou.

VIDEO: Maminka v porodnici: Kdy vyrazit k porodu?

Vybrali jsme pro vás fotky, jejichž příběhy se odehrávají na samém konci každého jedinečného porodního děje. Právě ty příběhy, které se maminkám z paměti vymažou, příroda je totiž moudrá a veškerou bolest dokáže změnit jako mávnutím kouzelného proutku v mnohdy až neuvěřitelný pocit štěstí.

Silné okamžiky, které si mohou rodiče na fotkách připomenout, zachytili porodní fotografové, respektive fotografky. Mají tradici především v USA, ale působí i v Holandsku a dalších zemích. Celkem má International Association of Professional Birth Photographers více než 1100 členů z dvaapadesáti zemí.  

GRAFIKA: Průměrný věk prvorodiček v ČR

Témata: Porod, Galerie, Miminko, Mateřství, Rodičovství, Emoce, USA, Bolest, žena, Paměť, Maminka, Očekávání, Silný okamžik, Okamžik, Gal, Máma, Fotka, Česká republika, Mávnutí, Holandsko, Tvář, Poslední detail