Maminka.czKrálovská rodina

GALERIE: Budoucí následník trůnu slaví narozeniny. Dnes je princi Georgovi 8 let

Bylo jednou jedno království, kde se před osmi lety narodil princ. Ten princ se brzo stane králem a jeho oddaní poddaní věří, že králem spravedlivým. Ale pohádka ještě nekončí. Dnes se v celém království i mimo něj pořádá velká sláva. Malý princ totiž slaví 8. narozeniny!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Že si neumíte představit, jak svému osmiletému neposedovi s veškerou vážností oznamujete, že z něj jednou bude král? Ano, v dětské fantazii to možná zní lákavě, ovšem prince George toho čeká víc než dost. Ale vraťme se do současnosti. Dnes mu určitě nikdo nebude vysvětlovat nic o majestátu, dnes se bude slavit. Malému následníkovi trůnu je dnes osm! A maminka Kate jako každý rok vyfotila speciální portrét. George na něm sedí na Landroveru Defender, oblíbeném autu pradědečka Philipa.

Loni si kvůli oslavě pronajala celá rodina na týden vilu na karibském ostrově Mustique, ta letošní se odehraje na venkovském sídle v Norfolku.

VIDEO: Podívejte se, jak jim to sluší. Kate se ukázala na veřejnosti se všemi třemi dětmi

George Alexander Louis, jak zní jeho jméno, je po svém dědečkovi princi Charlesovi a tátovi Williamovi v pořadí třetím následníkem trůnu. Má dva mladší sourozence – sestru Charlotte Elizabeth Dianu (6), a bratra Louise Arthura Charlese (3).

George navštěvuje londýnskou školu Thomas's Battersea. Mezi vyučované předměty patří umění, balet, divadlo, francouzština, hudba a tělesná výchova. V budoucnu by se chtěl stát pilotem stejně jako jeho otec. 

Máma Kate na něj mimochodem prozradila, že i když je oproti mladší sestřičce ve společnosti víc zdrženlivý, umí být i pěkný rošťák. Miluje dinosaury a jeho pokojíček údajně zdobí stěny s nejedním z predátorů. George se i rád převléká do dinosauřích kostýmů.

Nedávno okouzlil celý svět, to když ve štramáckém obleku jako pravý gentleman fandil na fotbalovém mistrovství domácímu týmu.

V pouhých dvou letech se malý princ objevil na britských poštovních známkách a Británie svého budoucího krále doslova miluje. Není divu, tento roztomilý klučina je velká osobnost už teď. Tak všechno nej, Georgi!

GALERIE: To je nuda! Princ George si prababiččiny narozeniny moc neužíval
GALERIE: Modrá je dobrá. Podívejte se, jak sluší královským dětem
Čtvrté dítě? Princ William už další nechce, prozradila vévodkyně Kate. Proč?
Témata: Děti, Slavní rodiče, Královská rodina, slavné děti, Princ George, Následník trůnu, oslava, narozeniny, princ Charles, Británie, Arthur, Království, Louis Arthur Charles, Elizabeth Diana, Gentleman, Velká Británie, Malý princ, Kensington, Gal, Charlotte, Následník, George Alexander Louis, Norfolk, Rosťa, Sla