Maminka.czChování a vztahy

GALERIE: Kočka pomáhá s terapií autistické holčičky

Iva Endrychová 29.  4.  2016
Thula je neobyčejná kočka a je velkou kamarádkou a pomocnicí malé autistické holčičky Iris Grace. Podívejte se na pár snímků tohoto neobyčejného přátelství.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Šestiletá Iris Grace z Velké Británie je důkazem, že i autismus může něco dát. Iris se proslavila nádhernými obrazy. Má i spoustu fanoušků a ti její malby přirovnávají k obrazům francouzského impresionistického malíře Claude Monetovi.

U Iris se autismus projevil především ve formě komunikace. Běžně se učí děti mluvit kolem druhého roku. Iris první slůvka zvládla až ve věku čtyř let. A velkou pomocnicí jí je Thula - Mainská mývalí kočka. Toto plemeno je proslulé svou inteligencí, hravostí a přítulností. Thula je nyní pevnou součástí rodiny. Iris si bez ní svůj den neumí představit. Díky Thule už není pro dívku problém nosit oblečení, lépe spí a také začala lépe komunikovat.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Foto: Creativelife.cz, irisgracepainting.com, Facebook

Témata: Galerie, Chování a vztahy, Vaše příběhy, Autismus, kočka, Mýval, Plemeno, Gal, Monet, Tera, Grace, Téra