Maminka.czGalerie

Mámy po porodu ve své největší přirozenosti. Podívejte se, jak vypadá realita prvních dnů s miminkem

Simona Formánková 10.  10.  2022
Povolené bříško, povislá kůže a unavené oči vyčerpané mámy – i to jsou aspekty, které mateřství obnáší. Přestože jsou společností spíše přehlíženy, stojí za každým z nich velmi silný příběh, díky němuž vznikl nový život. Připomeňte si, jak vypadá realita všedních dní každé mámy – bez rozdílu!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Sociální sítě a trendy posledních let se nesou na vlně vykreslování matky po porodu jako "superženy". Dokonalý make-up, perfektní účes a žena, která je pár hodin po porodu schopna "skály lámat" – takové fotografie na nás útočí ze všech stran téměř denně. Ovšem ačkoli je mateřství jakkoli krásné, nese s sebou i stinné stránky. Ty mohou nezkušené ženy vystrašit a doslova je paralyzovat. Obavy, zda nedělají něco špatně, se mohou negativně podepsat na jejich psychickém stavu. 

Americká autorka, motivační řečnice a zastánkyně tělesné pozitivity January Harshe vytvořila stránku Take Back Postpartum, aby ukázala realitu porodu a života po narození miminka. Na fotografiích se objevují strie, jizvy, povolená bříška a vyčerpané mámy. Ovšem tyto syrové snímky a upřímné příběhy jsou skutečným důkazem síly žen, jejich neochvějné lásky k dětem a vztahu, který mají ke svému tělu po porodu. Podívejte se sami.

VIDEO: Novorozená holčička po porodu líbá svou matku


 

Témata: Porod, Galerie, Miminko, Kojení, Mateřství, Miminko, Fotografie, Tělo, Maminky ve světě, kůže, orgasmický porod, Přirozenost, Výkres, Všední den, Máma, Realita, Bříško