Maminka.czSlavní rodiče

GALERIE: Podívejte se na dvojčata monackého knížete

Iva Endrychová 7.  1.  2015
Monacká kněžna Charlene a kníže Albert si pár dní před Vánoci přivezli domů dva nejkrásnější dárečky. Seznamte se s Gabriellou Therese Marií a Jacquesem Honoré Rainierem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jako první přišla na svět 10. prosince holčička, avšak za následníka trůnu je považován až chlapec. 

Dvojčata se narodila předčasně. Měla být skutečně až dárkem pod stromeček. Kníže Albert II. do poslední chvíle neznal jejich pohlaví. Nechtěl a požádal o to svou manželku, bývalou plavkyni Charlene, aby mu to neříkala.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 

Jde o první fotografie novorozených dvojčátek. Pořídil je ještě v nemocnici princezny Grace časopis Match Paris. Jak je obvyklé, chlapeček je ve světle modrých dupačkách a holčička v růžových. 

Klepněte pro větší obrázek

Jde o první dvojčata v rodě Grimaldiů od třináctého století, kdy je datován počátek tohoto rodu. Královským párům se už v minulosti narodila dvojčata, avšak ta monacká jsou první, která mají nárok na trůn. 

Další dvojčata na královských dvorech najdete v Dánsku. Korunní princ Frederik s manželkou Mary mají tříletá dvojčata Vincenta a Josephinu, avšak chlapec je až čtvrtý v pořadí nároku na trůn a jeho sestra pátá. 

Klepněte pro větší obrázek

Knížecí pár představil sedmého ledna, u příležitosti státního svátku, dvojčata i veřejnosti. Podívanou si nenechali ujít tisíce lidí. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

 

Témata: Slavní rodiče, Galerie, Dvojča, Následník trůnu, Kníže, Albert II., Charlene, Monaco, Jacques, Poslední chvíle, Gabriella, Grace, Gal, Jacque, EHP, Frederik, Mona, Královský pár, První fotografie, Následník