Maminka.czKrása a styl

GALERIE: Šperky z dětských čmáranic. Nejkrásnější památka plná lásky

Podívejte se na šperky z dílny Tasarim Takarim inspirované dětskými kresbami. Můžete si být jisti, že pokud si takový šperk necháte vyrobit, nikdo nebude mít stejný.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

První výkresy našich dětí si většinou schováváme po celé roky doma pěkně zabalené v popsané krabici. Pokud si ovšem chcete jako vzpomínku na toto období uchovat něco trvalejšího, můžete je proměnit třeba v hodně originální šperk, který budete mít zaručeně jen vy.

Turecké studio Tasarim Takarim totiž dokáže proměnit dětské kresby do nadčasového a roztomilého šperkařského kousku. Na počátku byla myšlenka Yasemin Erdin. K nápadu ji inspirovala její dcera Serin. Yasemin tedy neváhala a spojila se se zlatníkem Özgürem Karavitem, aby společně vytvořili studio vyrábějící na zakázku šperky inspirované dětskými kresbičkami.

Květinové šperky: na plese s nimi zabodujete

Nyní Tasarim Takarim vyrábí šperky pro zákazníky z celého světa. Autorka myšlenky Yasemin řekla v rozhovoru pro Huffington Post, že každý výkres je jedinečný stejně jako aplikační řešení a vlastní technika výroby. Klient si může vybrat, zda chce zhotovit šperk zlatý nebo stříbrný.

Lidé si často šperky objednávají jako dárek. „Když děti vidí konečný šperk, jsou na sebe hrdé, že to byly ony, kdo ho navrhl, a jsou velmi šťastné. Líbí se jim, když vidí, že jejich umění se líbí i ostatním,“ dodává Yasemin. Jak se vám tenhle nápad líbí?

Témata: Galerie, Krása a styl, Móda, Trendy, šperky, Láska, Čmáranice, Výkres, Studio, Dětský, Huffington Post, Kresba, Dílna, NEJ, Památka, Gal, Nejkrásnější, Inzerát, Oblečení a móda na Heureka.cz