Maminka.czGalerie

GALERIE: Valentýn se blíží. Čím potěšit ženy i muže? Máme 42 skvělých nápadů

Simona Procházková 23.  1.  2022
Slavíte svátek zamilovaných? Možná Valentýna nijak zvlášť neprožíváte, přesto je to určitě prima příležitost, jak potěšit partnera nebo partnerku nějakým dárkem a vzájemně si udělat radost. Připravili jsme pro vás spoustu tipů na originální i vtipné dárky i drobné pozornosti. Podívejte se do galerie pro inspiraci.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Svátek svatého Valentýna, který připadá na 14. února, k nám byl sice uměle importován z USA a anglosaských zemí, podle průzkumů si ale i v tuzemsku nachází čím dál více příznivců. Každoročně zláká tento „den zamilovaných“ větší počet lidí, což potvrzují také obchodníci, kterým pravidelně rok od roku rostou tržby.

VIDEO: Dílnička: Vyrobte si s dětmi jednoduchý fotorámeček

Na dračku jdou před oslavami Valentýna zejména květiny, čokolády a cukrovinky, alkohol a spodní prádlo, rovněž kosmetika, šperky či dárkové poukazy nebo zážitkové vouchery.

Jaká je vlastně historie tohoto svátku? Velmi dlouhá. Z pověstí a legend je známý biskup Valentýn, který žil ve starověkém Římě a tajně oddával páry milenců. Císař Marcus Aurelius Claudius totiž tehdy zákonem zrušil manželství, protože nechtěl, aby se muži ženili a rozptylovali se od vojenských a válečných povinností. Valentýn ale zamilované dvojice přesto oddával, proto upadl v nemilost. Císař ho nechal popravit.

 
Témata: Láska a vztahy, Galerie, svátek, Valentýn, Tipy na dárky, Dárek, Nákupní tipy, cukrovinky, Vuch, Marcus, USA, Skvělý nápad, Valentýna, Orna, Partnerka, Inspirace, Gal, Řím, Ája, Svátek svatého Valentýna, Shine, Drop, Black, Nápad, Tipy na dárky na Heureka.cz