Maminka.czGalerie

GALERIE: Vyděsí nová mašinka Tomáš i vaše děti? Podívejte se, jak moc se změnily i další pohádkové postavičky!

Simona Formánková 30.  9.  2021
"Právě jsem to ukázala synovi. Je zmatený ze změny vzhledů, ale i hlasů postav. Řekl, že už to není 'ten Tomáš', kterého měl rád." Takové a podobné komentáře se objevily hned poté, kdy tvůrci zveřejnili Tomášovu novou image, která se objeví ve filmu Závod o pohár Sodoru. Co na něj říkáte? A víte, jak se v čase změnil třeba Bořek Stavitel nebo Šmoulové? Podívejte se do galerie.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Příběhy mašinky Tomáše a jeho kamarádů jsou populární u dětí téměř po celém světě. Tvůrci nedávno představili nový film s názvem Závod o pohár Sodoru spolu s novým vzhledem oblíbených hrdinů. A od diváků to pořádně schytali.

Lokomotiva Tomáš je britský animovaný televizní seriál, který vznikl podle knih Wilberta Wadryho. První díl byl odvysílán v roce 1984 a do podvědomí se dostal nejen díky poutavému příběhu, ale také tomu, že první díly namluvil slavný "brouk" Ringo Starr. Vysílání bylo ukončeno na počátku roku 2021, kdy si práva na oblíbený seriál odkoupila společnost Mattel Television. 

VIDEO: Které chyby se objevily v pohádce S čerty nejsou žerty?

Hračkářský gigant krátce na to oznámil, že se fanoušci mohou těšit na film s novými příběhy oblíbených postav. Bohužel záhy po zveřejnění nových vzhledů jednotlivých hrdinů to pěkně schytal. „Děsí to a můj pětiletý syn je z toho rozrušený.“ „Má šestiletá dcera téměř plakala, nesnáší ho!“ – to jsou jen dva příklady za spoustu dalších rozhořčených rodičů, kteří pro své děti chtějí Tomáše raději „postaru“.

Mašinka Tomáš není jediným animovaným filmem, který si postupem času prošel změnou. Přestože tvůrci a vlastníci práv se snaží jít s dobou a využívat stále nových a nových technologií, je více než jasné, že kresleným postavám to nesvědčí. Alespoň se na tom shodují fanoušci a nejpřísnější recenzenti – tedy děti. 

Pohádky na dobrou noc: Čtete je dětem? Tady jsou důvody, proč byste to měli dělat

Podobným vývojem si prošla i další z britských animovaných postav – Bořek Stavitel. Tento kutil bavil společně se svojí kamarádkou Týnou malé diváky od roku 1998. V roce 2017 se dočkal filmové verze v moderním 3D zpracování a ani to bohužel u diváků nezabodovalo. „Bořek ve 3D a úplně jinak. Kdo zná toho pravého Bořka, tenhle ho jen urazí," posteskl si jeden z mnoha fanoušků. 

Klepněte pro větší obrázek

Nutno podotknout, že i nejznámější animovaná postavička z dílny Walta Disneye ušla od svého vzniku také pořádný kus cesty. V roce 1928, kdy se Mickey Mouse poprvé objevil v černobílém filmu Plane Crazy, přes první barevný film až po 3D zpracování v televizním seriálu Mickey Mouse Clubhouse. Podobný vývoj měli například i Šmoulové. Ani jejich filmové celovečerní pracování z roku 2017 nemělo u skalních fanoušků velký úspěch. Podívejte se do galerie a posuďte sami. 

Témata: Děti, Galerie, Instagram, Seriál, Šmoulové, Pohádky, filmy, S čerty nejsou žerty, Tomáš, Walt Disney, Film, Postavička, Mašinka, Crazy, Šmoulová, Postava, Ringo Starr, Mickey Mouse, Bořek, Post, Pohádková postavička, Vzhled, Borka, Gal, Bořek Stavitel