Maminka.czZdraví

GALERIE: Vymodlení kluci a holky - nedonošenci

Iva Endrychová 28.  10.  2015
Ještě před několika desítkami let předčasně narozené děti umíraly. Díky obětavým doktorům a sestřičkám to už neplatí. Podívejte se na fotky některých dětí, které se narodily předčasně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

O předčasném narození se hovoří, pokud se dítě narodí před ukončením 37. týdnem těhotenství. Čím dříve se dítě narodí, tím jsou jeho šance na přežití bez následků bohužel nižší. Hranice životaschopnosti plodu je stanovená ve většině evropských zemích na  24. týden těhotenství, směrodatná je váha plodu. 

Péče o nedonošence je náročná psychicky i fyzicky. Pomoc potřebují i jejich rodiny

Předčasně narozené děti mají často nedovyvinuté orgány, problémy s termoregulací, dýcháním a kromě toho jsou velmi náchylné k infekcím. A péče o nedonošence vyžaduje obrovskou sílu i po rodičích. 

Kanadský fotograf RedM nafotil sérii snímků dětí, které se narodily mezi 24. a 34. týdnem těhotenství, jak drží zarámované fotografie z období svého porodu. Drobné uzlíčky jsou obklopené spoustou hadiček a trubiček, které nahrazují nedovyvinuté orgány. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Výstavu fotografií předčasně narozených dětí z Podolí připravuje i Nadační fond pro předčasně narozené děti a jejich rodiny

Zdroj foto: creativelive.cz

Témata: Zdraví, Galerie, Vaše příběhy, Jen pro maminku, Jen pro tatínka, Gal, Předčasné narození, Zdraví na Heureka.cz