Maminka.czKojenec

Gazelí pohled na objednávku? Vyzkoušeli jsme!

Monika Kváčková 3.  7.  2012
Dlouhé řasy mají podobný efekt jako krásné dlouhé vlasy - vypadají jednoduše úžasně, dodávají nositelce charisma a přitahují pozornost. Ne každé z nás však příroda nadělila, naštěstí jí dnes už umíme poměrně efektivně pomoci. O svou zkušenost s prodloužením řas se s vámi podělí naše redaktorka Monika z webu [[http://www.zeny.cz|Ženy.cz]].

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

O prodloužení řas jsem uvažovala už delší dobu neboť co se týče mých vlastních, byla matička příroda poněkud skoupá, takže mám řasy světlé a krátké. Příležitostně, např. na večírky jsem využívala lepení umělých řas nebo trsů, které vypadají o něco přirozeněji, ovšem oproti přírodním řasám je ta „umělost“ stále vidět.

Už nějakou dobu je však i „běžným smrtelníkům“ dostupná technika v prodlužování řas tzv.metodou řasa na řasu, která byla ještě donedávna, především kvůli počátečním vysokým cenám, rozšířená hlavně mezi celebritami. Tento způsob prodloužení vám má zajistit dlouhé, natočené a husté řasy, které ovšem působí naprosto přirozeně.

Prodloužení řas metodou řasa na řasu jsem absolvovala v kosmetickém studiu Beauty Line v centru Brna na Veveří, kde se mne ujala sympatická lash stylistka Michaela Girgleová.

ČTĚTE TAKÉ: Horoskop na červenec 2012

Protože jsem si o prodlužování řas něco přečetla už předem, hned v úvodu jsem ji potěšila tím, že jsem přišla dokonale odlíčená. „Zákaznice často dělají chybu, že si řasy normálně nalíčí a pak přijdou na prodloužení“ podotýká Michaela Girgleová a dodává: “ I když před samotnou procedurou zákaznici odličuji, je lépe si řasy nemalovat ani nenatáčet. Pokud má zákaznice kontaktní čočky, je nutné je před aplikací řas vyjmout. Opětovně nasadit je lze zhruba druhý den od aplikace nových řas. Pokud žena má zrovna zákal, suchý slzný kanálek, zánět spojivek či trpí nadměrným slzením očí, pak by měla na prodloužení řas dočasně úplně zapomenout.

Prodlužovací procedura

Samotná procedura probíhá tak, žese na vlastní řasy aplikují umělé řasy z lehkého syntetického materiálu speciálním medikálním adhesivem, jednotlivě řasa na řasu. Vaše řasy dále rostou dle svého přirozeného cyklu i s novou řasou. Spojení je tedy neviditelné, přirozené a zároveň pevné.

Permanentní řasy se vyrábějí v délkách od 7 do 17 mm, v mnoha barvách a v několika tvarech a tloušťkách. Díky tomu lze vhodným výběrem aplikovaných řas korigovat tvar oka i přizpůsobit vzhled. “Dáme dvanáctku“ zahlásila zkušeně Míša, hned po té co se na mne podívala, a při pohledu do zrdadla „po“ jsem musela uznat, že se trefila naprosto přesně. “Samozřejmě pokud chcete mít řasy co nejdelší, dá se to udělat, ale jednak je to trochu šok, mít najednou o několik milimetrů delší řasy a jednak vždycky volím délku tak aby výsledek byl krásný a co nejpřirozenější , vysvětlila mi.

„Pokud však klientka touží po extravaganci a chce být odlišná a výrazná, je možné taky aplikovat řady barevné, nebo k nim nalepit i třpytivé kamínky“, dodává kosmetička.

Poté, co jsem se uložila na kosmetické lehátko, mi řasy a víčka odmastila speciálním přípravkem, spodní řasy přikryla páskou a pustila se do samotné aplikace. Ta je naprosto bezpbolestná a není ani nijak nepříjemná.

Obvykle salóny uvádějí, že aplikace trvá 1až 2 hodiny, dle počtu aplikovaných řas, se mnou však byla lash stylistka hotová za cca 40 minut, přesto jsem však byla s výsledkem nadmíru spokojená.

Výsledek byl přirozený ale přesto výrazný i bez použití řasenky. Trvalo mi sice asi dva dny, než si oči na novou „zátěž“ zvykly zpozovorala jsem si častější sklon k slzení očí ale jinak bylo vše bez problémů.

„Umělé řasy velmi špatně reagují na tuk, takže je třeba používat bezolejové odličovače a opatrně postupovat při nanášení krémů i jiných přípravků. Druhý den od prodloužení také nechoďte do sauny nebo do páry. Aby Vám řasy vydržely co nejdéle, měla byste se také vyhnout mnutí očí., poradila mi Michaela Girgleová a závěrem dodává: „Jednou za 3 – 4 týdny je nutné řasy doplnit, protože umělé řasy vypadáváji společně s přirozenými. S doplňováním je možné prodloužené řasy nosit stále, neboť vlastní řasy nezatěžují i tak ale doporučuji klientkám tak po půl až třičtvrtě roce udělat mezipauzu.“

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Jen pro maminku, Vyzkoušeli jsme, Kanálek, Trs, Pohled, Stylistka, Slzný kanálek