Maminka.czŠkolák

Grilovací párty: 7 skvělých receptů, z kterých si vybere každý

Jana Vašáková 18.  8.  2012
Grilovací párty: 7 skvělých receptů, z kterých si vybere každý
Pozvěte rodinu a přátele a připravte jim rychlé, zdravé a jednoduché pokrmy na grilu. Stačí vám k tomu jen čerstvé maso, zelenina, kvalitní oleje a čerstvé bylinky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hamburger na grilu s letním salátem

Ingredience na 4 porce:
* 400 g mletého hovězího masa * 2 žloutky * 1 lžíce hořčice * 200 g ředkviček * 200 g hrášku * 4 jarní cibulky * 1 lžíce olivového oleje * šťáva z citronu * sůl * pepř * kadeřavá petrželka

Mleté hovězí maso smícháme se žloutky, hořčicí, solí a pepřem, necháme chvilku odstát a poté vytvarujeme hamburgery. Grilujeme z obou stran dozlatova. Mezitím omyjeme ředkvičky a nakrájíme je na kolečka, přisypeme hrášek a nasekanou jarní cibulku. Zakapeme olivovým olejem, šťávou z citronu, dochutíme solí, pepřem a čerstvou petrželkou.

Hovězí steak s grilovanou paprikou

Ingredience na 4 porce:
* 400 g hovězí roštěné * 4 červené papriky * 100 g rukoly * 50 g listového salátu * 2 lžíce olivového oleje * 1 citron * sůl * pepř * 1 chilli paprička * kadeřavá petrželka

Maso nakrájíme na plátky a ugrilujeme z obou stran dozlatova, stačí 5 minut. Papriky rozpůlíme, očistíme od semínek a ogrilujeme. Odstavíme a potřeme marinádou z olivového oleje, šťávy z citronu, soli, pepře, nasekané chilli papričky a kadeřavé petrželky. Ozdobíme listem salátu, ugrilovanou paprikou a rukolou. Podáváme s celozrnným pečivem.

Zeleninový salát s houbami

Ingredience na 4 porce:*
200 g nových brambor * 200 g lilku * 200 g cukety * 100 g žampionů * 200 g cherry rajčátek * 4 jarní cibulky * 1 hlavička česneku * 2 lžíce řepkového oleje * 1 citron * sůl * pepř * petrželka

Brambory omyjeme a rozpůlíme, lilek a cuketu nakrájíme i se slupkou na menší kousky, žampiony na plátky. Cherry rajčátka a jarní cibulky necháme celé, česnek a citron rozkrojíme na půl. Vložíme na lávový kámen nebo na grilovací tácek, pokapeme troškou oleje a grilujeme dozlatova. Poté dochutíme šťávou z citronu, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Podáváme jako přílohu.

Jablka na grilu s jogurtem a ořechy

Ingredience na 4 porce:
* 4 menší jablka * 200 g bílého jogurtu * 40 g vlašských ořechů * 40 g medu

Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců a dáme řezem dolů na gril. Necháme zezlatovět, dáme stranou a naplníme bílým jogurtem, nasekanými vlašskými ořechy a dochutíme medem.

Kuřecí špíz s rajčatovou salsou

Ingredience na 4 porce:
* 500 g kuřecích prsou * 100 g jarní cibulky * 2 lžíce olivového oleje * 1 limetka * sůl * pepř * bazalka * oregano * 250 g rajčat

Kuřecí prsa omyjeme, vysušíme a nakrájíme na větší kousky. Cibulku necháme celou nebo rozpůlíme. Střídavě napichujeme na špíz a grilujeme na lávovém kameni dozlatova ze všech stran. Mezitím si připravíme marinádu z olivového oleje, šťávy z limetky, soli, pepře, čerstvě nasekané bazalky a oregana. Ugrilovaný špíz potřeme marinádou. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostičky, přendáme do misky, smícháme se zbytkem marinády a podáváme k masu.

Vepřová panenka s cibulí a salátem

Ingredience na 4 porce:
* 500 g vepřové panenky * 100 g červené cibule * 400 g ledového salátu * 100 g rukoly * 2 lžíce olivového oleje * 1 citron * sůl * pepř

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a zprudka ogrilujeme z obou stran. Na gril přidáme jednu půlku citronu a rozkrojené cibulky. Ledový salát omyjeme a rukou natrháme na menší kousky do misky. Přidáme rukolu, zakapeme olivovým olejem, dochutíme šťávou z citronu, solí a pepřem. Podáváme s masem a cibulkou.

Pstruh s bylinkami a citrusy

Ingredience na 4 porce:
* 4 malí pstruzi * 2 lžíce olivového oleje * 1 limetka * 1 citron * sůl * pepř * majoránka * petrželka

Ryby omyjeme, osušíme a pomažeme zvenku i zevnitř marinádou z olivového oleje, šťávou z limetky a citronu, soli a pepře. Dovnitř vložíme na plátky nakrájené limetky a citron, snítky majoránky a nasekanou petrželku. Pstruhy grilujeme z obou stran dozlatova, asi 15-20 minut.

Další recepty z vybraných ingrediencí můžete nyní vyhledávat pomocí katalogu potravin!

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Výživa a stravování, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Časopis Dieta, party, Výběr, Skvělý recept, Tácek, Hovězí steak, Vepřová panenka, Řeč, Recept, Pár, Kaz, Ledový salát, Part, Gril, Par