Maminka.czVýživa a stravování

Halloweenské dobroty, které ocení nejen děti

Iva Endrychová 27.  10.  2018
Halloween je sice importovaný svátek z anglicky mluvících zemí, ale stále častěji se nyní prosazuje i u nás. A v kuchyni je to důvod se pořádně vyřádit. Zkuste si dnes připravit strašidelnou večeři.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dýňové koláčky

na 20 koláčků

Potřebujeme: 125 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 200 g krystalového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vejce, 300 g polohrubé mouky, 1 lžičku kypřicího prášku, špetku soli, 1 lžičku skořice, 1 lžičku mletého zázvoru, ½ lžičky mletého kardamomu, 150 g nastrouhané dýně

Předehřejte troubu na 200 °C a vystelte plechy pečicím papírem. Utřete rostlinný tuk s krystalovým a vanilkovým cukrem a s vejcem do hladké hmoty.

Přidejte všechny sypké ingredience – mouku, kypřicí prášek, sůl, skořici, mletý zázvor a kardamom. Vše dobře smíchejte a nakonec přidejte nastrouhanou dýni. Pomocí lžičky ukládejte na plech kopečky, které poté vytvarujte do pravidelných koleček. Pečte 15–20 minut dozlatova.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Témata: Děti, Recepty, Výživa a stravování, Halloween, Héra, Hokkaidó, Vaječný bílek, Potravinová fólie, Plamen, NEJ, Vanilkový cukr, Želatinový bonbón, Sáček, Příchuť, Sníh, Mouka, Citronová kůra, Koleček, Skořice, Občasné míchání, Plech, Třtinový cukr, Cukr, Hera, Pavouk