Maminka.czŠkolák

Haloweenská párty u vás doma aneb hry pro strašidelný večer

redakce 25.  10.  2011
Haloweenská párty u vás doma aneb hry pro strašidelný večer
Haloweenský svátek, známý především v zahraničí, pomalu proniká i k nám. Název pochází z anglického „All-Hallow-even“, což znamená „Předvečer Všech svatých“. Jeho původ ovšem není v Anglii nebo USA, jak se mnozí domnívají, ale ve Skotsku a Irsku, kde jej slavili Keltové na znamení konce léta a příchodu zimy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zatímco mezi dospělými přetrvává oslava tradičního svátku Všech svatých – Dušiček, děti Haloweenu čím dál více propadají. Převlékání do kostýmu a masek je přece jen hravější a o sladkostech spojených s koledou ani nemluvě.

Kromě strašidelných převleků a známého vyřezávání dýně, existují další specifické hry, kterými si můžete 31. říjen zpestřit.

Balení mumie

Nejprve utvořte dvojice „mumií“ a „baličů“. Úkol je vcelku jasný. Každý balič dostane roli toaletního papíru, do které bude svou „mumii“ balit v co nejkratším čase. Pozor ale – podmínkou je použití celé role a autentický vzhled mumie – tedy odkryté oči, nos a ústa. Výsledek by také neměl připomínat kokon motýla, ruce i nohy musí být zabalené zvlášť.

Výlov jablek

Do dostatečně velké nádoby (lavor, dřez, vana) naplněné vodou, vložte jablka. Jednoduchý princip této hry vás pobaví víc, než byste čekali. Jablka se samozřejmě budou lovit bez použití rukou, k dispozici máte pouze vaše ústa a zuby. Počítejte s tím, že při hře dost nacákáte a mějte po ruce hadr a svršky pro převlečení.
Pokud byste raději zkusili suchou verzi, zavěste jablka na provázek přivázaný ke stopce a upevněte je ke stropu nebo vyvýšenému místu.

ČTĚTE TAKÉ: Strašidelná dýně pro děti, chutná dýňová polévka pro celou rodinu

Otázky na tělo

Tato hra je rafinovanější, než by se na první pohled mohlo zdát. Vyberte jednoho ze skupiny, který bude odpovídat. Ostatní se budou ptát na cokoliv je napadne. Vtip spočívá v odpovědi – na každou otázku existuje jen jedna přípustná varianta: „Dýně“. Úkolem odpovídajícího je zachovat kamennou tvář a nesmát se. Věty typu: „Co tě napadne při pohledu na svou hlavu do zrcadla?“ nebo „Kdo je ti na světě nejmilejší?“ nechají málokteré dítě v klidu.

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Hry pro děti, party, Par, Vyřezávání, Pár, Nejkratší čas, Dom, Strašidelná dýně, Part, Vaš, Věc