Maminka.czKrálovská rodina

Harry a Meghan prozradili jméno syna. Tohle nikdo nečekal

redakce 8.  5.  2019
Vévodkyně Meghan a princ Harry poprvé ukázali veřejnosti svého chlapečka, který se narodil teprve před dvěma dny. A už prozradili také jeho jméno – je to Archie.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu se objevili s miminkem v náručí v St George's Hall v zámku Windsor, kde zapózovali pro média.

„Má ten nejlepší temperament, je opravdu klidný," prozradila o něm novopečená maminka Meghan, která se před veřejností objevila v bílých volných šatech. Vypadala trošku unaveně, ale šťastně. Musíme ocenit, že se nijak nesnažila maskovat poporodní bříško, jak je u některých veřejně známých osobností po porodu zvykem. V rozhovoru s médii si pochvalovala, že má doma ty nejlepší chlapy na světě.

Princ Harry potom dodal: "Je to skvělé, rodičovství je úžasné. Jsme nadšeni, že máme svůj vlastní uzlíček štěstí.“ Na dotaz, komu je chlapeček podobný, potom reagoval, že to nelze říct, protože se podoba neustále mění.

V rámci focení se čerství rodiče vydali ukázat svého syna také královně Alžbětě II. a princi Philipovi, kteří svého pravnuka dnes viděli také poprvé.

Meghan porodila. Je to kluk! Na svět nakonec přišel v nemocnici

Syna ukázali po dvou dnech

Meghan toužila rodit doma, což se jí nakonec nepoštěstilo. Syn přišel na svět v pondělí 6. května v nemocnici The Portland, která patří k nejlepším v britské metropoli, ale současně i nejnákladnějším. Domácí porod nepřipadal v úvahu, protože vévodkyně přenášela a s přihlédnutím k jejímu věku (je jí 37 let), ho lékaři nedoporučili.

Ještě před porodem vévodkyně avizovala, že rozhodně nebude s miminkem pózovat hned po porodu, jak to bylo zvykem u její švagrové Kate, manželky prince Williama.

Zveřejnili celé jméno

Potomek vévody a vévodkyně ze Sussexu bude sedmý v pořadí nástupnictví na britský trůn. Celé jméno miminka je Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

VIDEO: Harry poprvé o dítěti s Meghan

Témata: Porod, Syn, Královská rodina, jméno, Archie Harrison Mountbatten - Windsor, Meghan, Princ Philip, Portland, Princ, Nik, Sussex, Meg, Novopečená maminka, Pondělí, GRAND, Harry, Archie Harrison, Web, Veřejnost, Chlapeček, Mount, Vévodkyně