Maminka.czSlavné maminky

Herečka Christina Applegate bojuje s roztroušenou sklerózou. Jaké dojemné vyznání poslala své dceři?

Dita Mrázková 24.  11.  2022
Před pár dny se objevila na veřejnosti poprvé od chvíle, kdy odtajnila svou diagnózu a převzala hvězdu na hollywoodském chodníku slávy. Bosa, znatelně unavená a dojatá poděkovala fanouškům i své jediné dceři, díky které se snaží svou nemoc držet pod kontrolou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Herečka, kterou proslavil komediální seriál Ženatý se závazky, se potýká se stejnou nemocí jako její kolegyně Selma Blair. Oběma byla diagnostikována roztroušená skleróza, obě se s ní perou především kvůli svým dětem.

VIDEO: Jak na změnu životního stylu?

Christina, která zítra oslaví své 51. narozeniny, se po oznámení nemoci v loňském roce stáhla do ústraní. Na veřejnosti se poprvé ukázala před pár dny, kdy na hollywoodském chodníku slávy odkryla svou hvězdu.

Klepněte pro větší obrázek

Přišla bosa, protože některým nemocným s roztroušenou sklerózou boty brání v rovnováze, a herečka není výjimkou. Ve své děkovné emotivní řeči poděkovala nejen svým fanouškům, ale také své jedenáctileté dceři Sadie Grace"Nejdůležitější osobou na tomto světě je moje dcera. Jsi mnohem víc, než si vůbec dokážeš představit. Jsi tak krásná a milá a chytrá a zajímavá. Každý den, když se probudím a můžu tě odvést do školy, cítím obrovské požehnání. Děkuji ti, že jsi při mně v těch nejtěžších časech stála."

U nemocných s roztroušenou sklerózou imunitní systém napadá mozek a míchu, což způsobuje problémy s pohybem, funkcí svalů, viděním a poznáváním. Jak nedávno uvedla pro deník The New York Times, první příznaky, které herečka osobně pocítila, byly brnění končetin, necitlivost a problémy s rovnováhou.

Intimní zpověď těžce nemocné herečky Selmy Blair: Bojuju kvůli svému synovi!

"Škoda, že jsem tomu nevěnovala víc pozornosti. Ale nejsem lékař, abych poznala, že se děje něco vážného. Každý den je pro mě pořád boj. Není to tak, že bych se z toho úplně dostala a mohla si říct: 'Woohoo, jsem úplně v pohodě.' Ne, s tímhle se nikdy nesmířím. Jsem naštvaná," nechala se slyšet Christina.

Klepněte pro větší obrázek

Odhalení diagnózy ji zastihlo při natáčení druhé série seriálu Dead to Me – příběhu dvou kamarádek, které kryjí vraždu jednoho ze svých manželů. Během něj tak s ohledem na hereččin stav muselo dojít k úpravám. Christina nejdřív používala invalidní vozík, aby se vůbec dostala na plac. Herci a štáb jí během dlouhých natáčecích dnů maximálně pomáhali.

Ironií osudu je, že postava, kterou v seriálu ztvárňuje, se v nových epizodách potýká s vlastní nemocí, což prý bylo pro nemocnou herečku obtížné ztvárnit. Christina je ale pověstná specifickým smyslem pro humor a třeba nedávno se podělila o svůj inventář holí komentářem: "Někdo ukazuje role, jiný hole..."

Témata: Láska a vztahy, Slavné maminky, Rodičovství, Životy slavných, Rodina a vztahy, Dcera, herečka, Nemoc, matka a dcera, Hollywood, filmová role, Apple, Roztroušená skleróza, Seriál, Christina Applegate, natáčení, Selma Blair, Sadie Grace, Ženatý se závazky, Vyznání, Chodník slávy, The New York Times, Dojem, Diagnóza, Times