Maminka.czSlavné maminky

Herečka Denise Richards o mateřství: Adoptovala postiženou holčičku, vlastní dcera od ní utekla!

Dita Mrázková 1.  6.  2022
Trojnásobná máma a herečka, která se oddaně věnuje svým třem dcerám, zažila před rokem jedno velké zklamání. Nejstarší dcera veřejně zkritizovala jejich společné soužití a od své mámy utekla! Ke smíření došlo až na Den matek. Čím se Denise provinila?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Emoce si lidé mezi sebou dřív vyjasňovali z očí do očí, protože jinou možnost ani neměli. Dnes mnozí řeší lásku i nenávist přes sociální sítě. Hořkou zkušenost má i americká herečka, která vedle péče o postiženou dcerku musela řešit pubertální exces své vlastní dcery Sam.

VIDEO: Denise Richards navštívila i Prahu

Bouřlivé manželství s Charlie Sheenem, se kterým má dvě dcery, se po několika letech rozpadlo a kvůli hercově alkoholovým a sexuálním skandálům se Denise o malou Sam a Lolu starala raději sama.

"Vždycky jsem chtěla být rodičem a vychovávat své děti. Miluji být matkou víc než cokoli jiného. Mateřství změnilo celý můj pohled na život. Je úžasné vidět život jejich očima," rozplývala se před lety herečka.

Díky své mateřské touze se dokonce rozhodla pro riskantní krok. V roce 2011 adoptovala holčičku Eloise, která trpí opožděným vývojem a vadou řeči.

Vše se zdálo být zalité sluncem až do doby, kdy hereččina nejstarší dcera přišla do puberty. Před rokem tehdy sedmnáctiletá Sam šokovala na síti prohlášením, že je u své matky doslova násilím uvězněná a že jediné, po čem touží, je žít u svého táty. 

To se nakonec stalo, Sam se k Charliemu přestěhovala a pobyt u otce si pochvalovala. "Konečně jsem pryč z toho pekelného domu, mám dvě kočky, jsem svobodná, šťastná a plná sebelásky!"

Topmodelka Naomi Campbell: Dcera není adoptovaná, je moje! Krásně spinká a nikdy nepláče

Taková slova Denise pochopitelně zabolela, na což veřejně zareagovala komentářem, že je to volba její dcery a ona ji respektuje. "Žily jsme spolu celé ty roky a žádný problém jsme neměly. Dnes je ale velmi těžké vychovávat teenagery, kteří mají všechno. V našem domě platila určitá pravidla a Sam už je nechtěla respektovat. Jsem z jejího odchodu smutná, ale i tak ji moc miluju," nechala se slyšet zhrzená máma.

Šťastný "comeback" zažila téměř po roce odloučení. Sam si zřejmě uvědomila, jak svou mámu zranila, a postupně se začaly usmiřovat. V den Saminých osmnáctých narozenin, které oslavila letos v březnu, jí máma přes sítě popřála všechno nejlepší.

"Všechno nejlepší, moje krásná Sami. Soukromě bych ti chtěla říct mnohem víc slov. Miluju tě bezpodmínečně a cítím se požehnaná, že jsem tvoje máma." Načež jí oslavenkyně odepsala: "Děkuji moc, mami. Taky tě miluju."

A o dva měsíce později, na Den matek, si ty dvě poslaly další láskyplné vyznání. Zdá se tak, že krize matky a dcery je zažehnána. Co naplat, i takové bolestné zkušenosti mateřství obnáší.

Témata: Láska a vztahy, Slavné maminky, Rodina, Mateřství, Rodičovství, Životy slavných, Instagram, Dospívání, Dcera, herečka, slavné děti, Sociální sítě, mateřská láska, Adopce, Puberta, Postižení, Sam, kočky, posti, Lola, Eloise, Teenager, Den matek, Denise Richards, Charlie Sheen