Maminka.czSlavné maminky

Herečka Drew Barrymore: Být svobodnou matkou je na nic, ale naštěstí mají dcery skvělou macechu!

Dita Mrázková 19.  3.  2023
Patří mezi nejobsazovanější herečky, má vlastní talk show a ke všemu je atraktivní. To všechno se v Hollywoodu počítá. Ale i ona o sobě občas pochybuje a nedávno přiznala to, čím se celebrity z řad matek zase tolik nechlubí. Co zakázala svým dětem, proč obdivuje rodiče, kteří ctí řád, a s čím se potýkala po rozvodu?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Není tajemstvím, že hvězda filmů jako E.T. Mimozemšťan, Charlieho andílci, Baby na zabití a spousty dalších, se s otcem svých dcer – desetileté Olive a osmileté Frankie – Willem Kopelmanem rozvedla už před sedmi lety. Od té doby ale ušla pořádný kus cesty a v několika interview zavzpomínala nejen na výchovu dětí, ale i na to, jak se vyrovnávala s rozchodem a odchodem otce svých dcer.

"Rozvod byl bolestivý, ale s Willem jsme naštěstí zůstali přáteli. Jednu dobu jsem tak trochu vychovávala nejen své dcery, ale i samu sebe. Byla jsem jednoduše ztracená. Být svobodnou matkou je opravdu na nic!" prohlásila v rozhovoru pro časopis People před dvěma lety. 

VIDEO: CELEBRITY, KTERÉ NEUNESLY SVOU SLÁVU

Prozradila také, že obdivuje rodiče, kteří svým dětem dávají nějaký řád. "Bůh žehnej všem rodičům, kteří mají plány. Mají pod kontrolou pravidelnou hygienu svých dětí, zdravou stravu, rozvrhy aktivit a hlavně hranice. Já nic z toho dlouhou dobu neznala. Neměla jsem žádný plán, a dost často jsem se jako matka cítila neúspěšná. Učila jsem se za pochodu," řekla Drew na adresu svých mateřských dovedností.

Herečka také srovnala dnešní moderní rodičovství s dobou, kdy byla sama dítětem. Její dětství nebylo zrovna jednoduché a o jejím rebelství, zkušenostech s drogami a dalších eskapádách toho bylo napsáno víc než dost. Přesto ale na té době něco kvituje. "Od dnešních rodičů se tak nějak očekává, že budou zkušenými guru ve všech ohledech výchovy. Za dob mého dětství nás nechávali rodiče tři hodiny bez dozoru u příjezdové cesty, chřoupali jsme v puse kameny a nikdo se o nás nestaral. Vedlo to ale k odolnosti a té je potřeba. Takže jestli jsem něco rozhodně nebyla, tak rozmazlená," zavzpomínala na dětství před časem.

Klepněte pro větší obrázek

I proto se rozhodla zavést u dcer jedno dost nezvyklé "výchovné" pravidlo. Na Vánoce jim nedává žádné dárky. "Každé svátky beru holky na nějaký výlet. Nedávám jim dárky, jsem přesvědčená, že by je bavily pět minut. Říkám jim, že dárkem jsou místo, fotky a jejich zážitky, které si na rozdíl od materiálních věcí budou pamatovat. Raději budu investovat do zážitků než do domečků pro panenky," řekla v talk show Entertainment Tonight.

Svým dcerkám dala přezdívky, které je prý svým způsobem charakterizují. Olive říká "Medvěd", Frankie zase "Myšák". "Olive a Frankie Barrymore Kopelmanovy, přísahám, že jste lásky mého života. Vaší chytrostí, vtipem a humorem si mě pokaždé získáte," vyznala oběma svou lásku na síti.

Klepněte pro větší obrázek

Drew se netají ani tím, že je nadšená z nové ženy svého exmanžela. "V neděli jsem šla koledovat s Willem a jeho krásnou ženou Allie, úžasnou macechou mých dcer. Upřímně si myslím, že tahle situace nemůže být víc ideální. Je to sen. Víc jsem si nemohla přát," zavzpomínala nedávno ve svém pořadu The Drew Barrymore Show dojatá máma.

Tahle slavná máma je důkazem, že i ty největší životní karamboly se dají ustát, pokud člověk dokáže odpustit, přijmout realitu a víc než své ego řeší štěstí a pohodu těch, které nade vše miluje.

Témata: Děti, Láska a vztahy, Slavné maminky, Rodičovství, Mateřství, Životy slavných, Rodina a vztahy, Výchova, Instagram, Chování a vztahy, Matka, Rodiče, Dcera, Celebrity, herečka, Otec, mateřská láska, Sociální sítě, Vánoce, Děti slavných, matka a dcera, Rozvody, Hollywood, Drew Barrymore, filmová role