Maminka.czSlavné babičky

Herečka Jana Paulová o své babičkovské roli: "Občas vymýšlím strašné blbiny, vnučka mě bude muset brzo opravovat!"

Dita Mrázková 28.  3.  2023
Dcera známé herečky žije s rodinou mimo Českou republiku, to pro Janu ale není žádná překážka. O vzácné chvilky se svou zatím jedinou vnučkou Allegrou rozhodně nechce přijít, a tak každý měsíc létá směr Lamanšský průliv. Jaká je coby babička a jak si užívá aktuální seriálovou roli hospodské?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Věčně usměvavá herečka je kromě divadelních prken vidět momentálně i v seriálech Ordinace v růžové zahradě 2 a Jedna rodina. V tom druhém hraje hospodskou Martu, která se dneškem vrací z lázní, kde se léčila s plotýnkami, aby opět převzala vedení Osvěžovny. Místa, kde se schází ostatní hrdinové a řeší s Martou své trampoty.

Před kamerou se Jana opět setká s dlouholetým kolegou, hercem a kamarádem Pavlem Zedníčkem alias Bobem, se kterým budou společně hlídat jeho malého vnoučka Mikeše. Jaké zkušenosti má coby babička sama herečka? 

VIDEO: ROZHOVOR S HEREČKOU JANOU PAULOVOU NEJEN O ROLI BABIČKY

Jaká jste, Jano, babička?

Především nadšená a milující. Jsem "prvobabička", takže se snažím nepřijít ani o chviličku vývoje naší malé holčičky.

Vaše dcera Anežka žije s rodinou na Normanských ostrovech. Jak zvládáte odloučení?

Kromě toho, že si každé ráno skypujeme, pořád za nimi létám a oni létají za mnou, takže se vidíme vlastně pořád. Malá Allegra, přestože jí je jen rok a sedm měsíců, tak už letěla celkem šestadvacetkrát!

Jak často se navštěvujete?

Snažíme se vídat minimálně týden v měsíci, takže za nimi létám každý měsíc. Vždycky musím přestoupit na další dvacetiminutový let. Létám tam ale strašně ráda. Miluji cestování, navíc je to tam nádherné. 

Jak zvládá let vnučka?

Úplně v pohodě.

Předpokládám, že i díky vzdálenosti, která vás dělí, jste pak spíš babička rozmazlující než přísná...

Jasně, jsem jednoznačně rozmazlující babička! I vůči svým dětem jsem byla rozmazlující a udělala jsem dobře.

Co nejraději s Allegrou děláte, když jste spolu?

Zatím je ještě hodně malá, ale samozřejmě jsem ji všechno učila, od paci, paci, pacičky až po všechny písničky, které sama znám a zpívám jí. A když mi třeba občas vypadnou slova, tak si vymýšlím strašné blbiny. Ona tomu zatím nerozumí, za čas mě ale určitě bude opravovat a říkat: „Tak to není!“ Ale vždycky jsem ji tím uklidnila a uspala. Chci, aby se mnou vždycky měla spojené, že jí babička zpívá.

Jak se vám v seriálu Jedna rodina líbí?

Je to dobré, super, ale také náročné. Přiznám se, že jsem netušila, že hrát hospodskou bude až tak těžké. Má seriálová postava je dost v pohybu, musím během natáčení nosit a odnášet pivo, ptát se hostů, co si dají, zkrátka pořád po té hospodě lítám. Scény z Osvěžovny točíme většinou celý den, takže jsem od rána do večera na nohou. Je to, jako kdybych reálně pracovala za barem! (směje se)

Témata: Rodičovství, Mateřství, Rodina, Výchova, Cestování, Dcera, herečka, Babička, matka a dcera, role, Seriál, Jedna rodina, Jana Paulová, TV Nova, natáčení, Anežka, vnučka, Pavel Zedníček, Slavné babičky, Allegra, Blbina, PAU, Česká republika, Trampoty, Mikeš