Maminka.czSlavné maminky

Herečka Reese Witherspoon upřímně o mateřství: Stát se mámou ve dvaceti nebo ve čtyřiceti je obrovský rozdíl!

Simona Formánková 16.  11.  2021
Trend "nejdřív kariéra, potom dítě" se stává u prvorodiček čím dál populárnějším. Vnímají to ovšem tyto ženy zpětně jako chybu, nebo chytrý tah? Herečka Reese Witherspoon se stala matkou ve dvaceti i téměř ve čtyřiceti a přiznává, že první těhotenství ji děsilo. Jaké pro ni bylo stát se znovu matkou o čtrnáct let později?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

V seriálu Sedmilhářky se postava Reese Witherspoon snaží pravdu skrývat, ovšem ve skutečném životě je matka tří dětí mnohem upřímnější než její fiktivní postava. To ostatně dokázala i v rozhovoru na Youtube, ve kterém se podělila o své skutečné názory na rodičovství. Ve videu pro svoji lifestylovou značku Hello Sunshine připomněla, že je mámou od roku 1999. 

"Otěhotněla jsem, když mi bylo 22. Porodila jsem, když mi bylo 23. Abych byla úplně upřímná, bylo to děsivé. Bála jsem se. Nevěděla jsem, co to udělá s mou prací nebo kariérou." Herečka také popsala úplnou ztrátu nezávislosti a velký posun v myšlení, který dělala, když se jí narodila dcera Ava. "Najednou nemyslíte na to, jestli je vám zima nebo horko. Myslíte jen na své dítě a na to, jestli není zima nebo horko jemu," řekla.

VIDEO: Roman Tomeš o třetím dítěti: Nejdřív za 10 let, jinak se udřu k smrti!

Reese ve svém rozhovoru zmínila i poměrně kontroverzní věc, a to svůj věk a rodičovství. "Zjistila jsem, že mít malé děti je fyzicky náročné. Je to velký nápor pro vaše tělo, takže jsem ráda, že jsem měla první dvě děti tak mladá." Druhého potomka, syna Deacona, porodila, když jí bylo 27, a třetího syna Tenneseeho o deset let později. "Mít dítě ve 37 pro mě bylo ovšem mnohem těžší," řekla. "A teď jsem opravdu upřímná. Ale každý to má jinak, takže samozřejmě pokud se na to cítíte, běžte do toho!" 

Jako mladá maminka také čelila mnohým životním výzvám, a to dokonce i v době, kdy už byla úspěšná a velmi známá. V Los Angeles žila krátce, navíc daleko od své rodiny, takže se neměla na koho přímo obrátit. Pomoc a nezbytnou podporu tak hledala na internetu. "Připojila jsem se k jógové skupině žen – našla jsem to na internetu úplně náhodou a ony dodnes patří k mým největším podporovatelům. Poradily mi, na jaké školky se mám podívat, kdy mám děti dát naočkovat... no prostě všechno. Dodnes jim říkám: Počkejte, kdy se mají děti hlásit na vysokou školu?“ řekla pobaveně herečka.

Navzdory všem názorům a radám, které mají lidé tendenci neustále sdílet, si však stejně myslí, že by páry měly mít potomka ve chvíli, kdy se na to cítí. Nezáleží na tom, jestli je vám 20, nebo 40. "Pokud chcete být mámou a je to pro vás důležité, máte na to plné právo. Neodkládejte to kvůli věcem, kterými vás ostatní straší. Každý si na to musí přijít sám," uzavřela rozhovor herečka. 

Témata: Těhotenství, Slavní rodiče, Slavné maminky, Rozhovor, Rodičovství, Mateřství, Instagram, herečka, Kariéra, slavné děti, postava, mladá maminka, Deacon, Matka, Máma, Děti, Internet, Mater, Obrovský, Rees, Reese Witherspoonová, Los Angeles, YouTube, Reese Witherspoon, Čtyři