Maminka.czVaše příběhy

Holčička bez nohou si splnila sen a stala se modelkou. Je skvělá!

Radka Walerová 20.  7.  2019
Když přišla tahle holčička na svět, byla krásná, ale její nohy byly na první pohled v nepořádku. V levé neměla pod kolenem žádné kosti, v pravé jen jednu malou, špatně vyvinutou. Ale že by ji to nějak zásadně omezovalo? Ani náhodou!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Osmiletá Daisy-May Demetre z Birminghamu se narodila s postižením, pro které mají lékaři označení fibulární hemimelie. Patří mezi vrozené vady končetin, které se sice vyvinou, ale chybí v nich část nebo dokonce celá kost. Navzdory handicapu si Daisy-May plní sen o dráze modelky. 

Její otec Alex vzpomíná například na dobu, kdy se rozhodli, že dceři nechají obě nohy pod kolenem amputovat. Protože ji spíše omezovaly než cokoli jiného. Ani po operaci to nebylo hned dobré, ale nakonec dostala protézy, s nimiž umí nejen chodit, ale i běhat nebo skákat. 

Osmiletá dívka asistovala u porodu. Přestřihla i pupeční šňůru a jednou chce být dulou!

Dneska má dvě sady, jednu na běžnou chůzi a druhou právě na náročnější aktivity. Rodiče jí před časem založili Instagram, přičemž popularita účtu rychle stoupala, což je nakonec přivedlo k myšlence oslovit  modelingovou agenturu. A ta ji pozvala na mola. "Je inspirativní, je plná energie, nic ji v životě nic nezastaví," říká táta malé Daisy-May. 

Modelka nakojila své miminko přímo na přehlídkovém mole

 

Témata: Zdraví, Novorozenec, Rodina, Školák, Instagram, Vaše příběhy, Psychomotorický vývoj, Daisy, Mód, Sen, Nohy, Popularita, Nepořádek, Označení, May, Birmingham, Končetina, Vrozená vada, Handicap, Koleno, Kost, Holčička, Postižení, Modelka, Zdraví na Heureka.cz