Maminka.czVývojové vady

Holčička s rozštěpem má po operaci. Teď je z ní krásná slečna. Jak vypadá?

1.  8.  2020
Malá Chris se narodila s vrozenou vadou. S rozštěpem horního rtu. Ale pro své rodiče to byla ta nejkrásnější holčička na světě. Vůbec ji neskrývali. Naopak. Její fotky dávali celou dobu na Instagram a ty měly a mají veliký úspěch. Nyní má Chris po operaci a málokdo by hádal, že měla rozštěp.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Aubrey si vždy přála být mladou maminkou. To se jí splnilo krátce po tom, co potkala svého partnera. O miminko se začali snažit už po roce manželství. Šlo to rychle, Aubrey byla těhotná skoro okamžitě a její partner i celá rodina se na miminko začali těšit.

Ve čtvrtém měsíci těhotenství čekali budoucí rodiče na výsledky důležitého vyšetření. "Když jsem zvedla telefon, na který mi volala moje doktorka výsledky, věděla jsem, že je něco špatně," podotkla Aubrey. Do nemocnice se dostavila, co nejrychleji to šlo, a nečekaly ji tam dobré zprávy. Bylo téměř jisté, že děťátko bude mít rozštěp rtu. 

Má rozštěp, řekl lékař a navrhl potrat. Dítě si nechala, je z něj krásný kluk


Představa o dokonalém těhotenství a zdravém dítěti se tak rychle rozplynula! Vyděšená Aubrey studovala všechny informace k diagnóze svého miminka. "Jak bude vypadat? Budu její fotky moct sdílet na sociálních sítích? Co když se mi nebude líbit a jak ji budu kojit? Nevěděla jsem, na co se lékařů ptát dřív," dodala maminka. Po narození své milované holčičky si na všechny tyhle otázky dokázala odpovědět sama.

Chris podstoupila operaci. Takhle vypadá nyní:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

A smile-versary. Just another term I never had used or heard of before becoming a Cleft Mom. A year ago today, my sweet girl got her forever smile. As a cleft parent, it’s sometimes hard to find the balance between wanting your child’s cleft journey to be something they’re proud of but also not wanting them to ever feel like it defines who they are. ⁣ ⁣ That first year, our life was centered on it. Cleaning her NAM every night, changing her tape every day, pumping because she couldn’t breastfeed, doctor appointments once, twice, sometimes even three times a week. Three times on anesthesia. Two major surgeries. ⁣ ⁣ Now we’re in a new phase, where we don’t say “cleft” every day. There will be weeks or months in the next decade where the cleft feels back at the center, but thankfully a big part of the journey is behind us. ⁣ ⁣ I would never want Christian to feel ashamed of how she was born. Her cleft is one small thing that has helped shape her (and will continue to shape her) into who she is. She is strong, she perseveres, she’s positive and joyful, she’s beautiful. So today is a day we celebrate her bravery. We remember the first smile we fell in love with. We think back on the hardships she’s overcome. And we’re grateful for how far Christian has come. Our little warrior girl. Happy smileversary! #cleftstrong #cleftproud

Příspěvek sdílený A U B R E Y (@raisinghiswildflowers),

Matka sdílela fotky postiženého syna na Instagramu, ten je smazal. Proč?

Narodila se jí dcera Christian a byla nádherná. Pro své rodiče byla tou nejkrásnější holčičkou, která si navíc na instagramovém profilu své maminky získala řadu fanoušků. Měla velké oči a roztomilý zamračený výraz. Aubrey i její manžel věděli, že jejich dceru čeká dlouhá cesta, ale bylo pro ně nejdůležitější, že tu s nimi malá Christian může být! 

Teď už má malá Chris po operaci a je z ní veselá holčička, do které by nikdo neřekl, že trpěla malou vadou na kráse. A rodina se už pár týdnů raduje z malého miminka, holčičky Heidi. Takže z Chris je velká sestra.

Témata: Děti, Mateřská a rodičovská dovolená, Miminko, Instagram, Miminko, Dítě je na světě, Rodiče, Vývojové vady, Sociální síť, Horní ret, Opera, Slečna, Krásná, Dlouhá, Vrozená vada, Čtvrtý měsíc, Zdravé dítě, Velké oči, Heidi, Nemocnice, Budoucí rodič, Rozštěp, Celá rodina, Vada, Dobrá zpráva