Maminka.czZdraví

„Třicet minut hormonální jógy denně vám změní život,“ říká terapeutka

redakce 1.  3.  2017
Možná jste o ní slyšeli. Hormonální jógová terapie se snaží harmonizovat hladiny hormonů u žen i mužů a dokonce může pomoci také diabetikům.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Díky pravidelnému cvičení hormonální jógy se hladiny hormonů vrátí do optimální rovnováhy a harmonie, čímž se výrazně zlepšuje kvalita života.

Jak říká terapeutka hormonální jógové terapie Jana Černotová: „Třicet minut hormonální jógy denně vám změní život. A nejsou to jen plané sliby!“

Vysvětlení je jednoduché - díky komplexnosti cviků (dynamické pozice, dechové techniky, práce s energií a koncentrační antistresové prvky), které se během celé sestavy provádí, se naučíte zvládat svůj stres a také udržíte hormonální hladinu v harmonii.

Jóga dětem pomáhá s hyperaktivitou, agresí i alergiemi

Hormonální jógová terapie a omlazení organizmu

Hormonální jógová terapie (HJT) také celkově revitalizuje a omlazuje organismus. Obsahuje sestavu cviků, které jsou snadné a promyšleně seřazené, a proto jsou velmi účinné. „Sestavy jsou tři - jedna pro ženy (nejen) v menopauze, druhá pro muže (nejen) v andropauze a třetí pro diabetiky.

Jedná se o cvičení rychlé, energetizující a dynamické. Je vhodné pro ženy i muže, pro ženy angažované v práci, doma i s dětmi,“ vysvětluje terapeutka hormonální jógy, která zkvalitňuje život ženám s nepříjemnými symptomy.

Terapie působí na žlázy s vnitřní sekrecí a pomáhá tak s odstraněním návalů, nočního pocení, psychické lability, zlepšuje se kvalita pleti, vlasů i nehtů. Příznivé výsledky byly zaznamenány u žen s cystami či myomy, které nejsou indikované k operaci.

Ženy po šestinedělí mohou cvičením podpořit laktaci a eliminují tak své psychické i emocionální výkyvy. 

Přečtěte si celý článek věnovaný účincím hormonální jógy.

GALERIE:  Tak to bychom nezvládly aneb jóga pro odvážné těhulky
Sport v těhotenství: Jóga vám pomůže s dýcháním při porodu
Galerie: Slavní klokani. Které celebrity dávají přednost nošení? A mají dítě ve správné poloze?
Témata: Zdraví, Jóga, Tera, Celý článek, Cysta, Diabetik, Živo, Terapeut, Terapeutka, Den, Rika, Harmonie, Omlazení, Život, Nepříjemný symptom, Pravidelné cvičení, Jana Č, Noční pocení, Jógová terapie, Téra, Hormon, Zdraví na Heureka.cz