Maminka.czHračky pro děti

Autíčka Hot Wheels slavila padesátku. Kdo si s nimi přišel zazávodit?

kog 26.  11.  2018
Věřili byste tomu? Legendárním angličákům Hot Wheels je už padesát let! A protože si padesátiny zaslouží pořádný mejdan, měla je i tahle autíčka. A byl opravdu velkolepý. Mnozí ještě teď vzpomínají.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Oslava proběhla v polovině listopadu v pražské restauraci Soho. Ta se na chvilku proměnila v závodiště, kde děti (a nejen ony) řádily s autíčky na autodráhách. Stát opodál bylo dost nebezpečné. Nejeden rodič dostal angličákem přímý zásah. To pak mnohdy neodolal a musel si vystřelovací autodráhu vyzkoušet také. Zkrátka, autíčka Hot Wheels jen tak nikoho neomrzí. A navzdory genderovým stereotypům baví i holčičky, o čemž jsme se v Soho sami přesvědčili. Malé angličáky přivazovaly na nafouknuté balónky a skvěle se bavily. 

Kdo nechtěl závodit na autodráze, mohl si vyzkoušet hru na  Xboxu. Pro dospělé tu byly zařízené jízdy Teslou S a Teslou X. Před restaurací Soho mohli všichni obdivovat angličák v nadživotní velikosti nebo luxusní fára, jejichž zmenšeniny Hot Wheels prodává. A nejeden host neodolal a musel se s těmito skvosty vyfotit.

Celou akci vtipně a svižně komentoval Jakub Prachař, Adam Mišík přivezl svého mustanga, kterého dostal pak i v mini verzi Hot Wheels. S autíčky řádily oba synové Simony Krainové a Karla Vagnera. Na hrací stůl si  kromě dětí stoupl i nadšený Milan Peroutka. A protože se jednalo o narozeniny, nechyběl ani skvělý dort. Prostě to byl mejdan, na který se nezapomíná. 

Každou sekundu se prodá více jak 16 autíček 

Před padesáti lety přišel inovátor, raketový konstruktér a automobilový projektant s prvním reálným modelem auta v poměru 1:64, který navrhl pro společnost Mattel. Od té doby značka Hot Wheels urazila obrovský kus cesty a stala se vlastně nejprodávanějším autem na světě. Ročně se prodá 530 milionů kusů na světě, jen v České republice to je více jak 500 tisíc kusů ročně, každou sekundou se prodá vice jak 16 autíček. A aby to byla pořád zábava, tak si představte, že každý rok spatří světlo světa více jak 1 500 modelů.

 

Témata: Děti, Video, Naše tipy, Hračky pro děti, Za zábavou, Adam Mišík, angličáky, pád, Mattel, Sla, Genderový stereotyp, HotWheels, Hot Wheels, Simona Krainová, Česká republika, Milovník, KDO, Jakub Prachař, Xbox, Model aut, Pražská restaurace, Celá akce, Wheels, Zaza, Angličák, Hračky na Heureka.cz