Maminka.czHračky pro děti

Hračky našeho dětství. Vzpomínáte?

Markéta Novák Matějková 18.  8.  2016
Pamatujete si ještě na hračky svého mládí? Kdo by si nevybavil kultovního nafukovacího červeného buvola, který zdobil nejen dětské pokojíčky, ale také fotografické ateliéry coby oblíbená kulisa při portrétech dětí. A co teprve mezi kluky oblíbená tatrovka. Pokud chcete udělat svým dětem radost a zavzpomínat na své dětství, nemusíte chodit nikam do bazaru. Některé kousky se totiž stále vyrábí a těší se velké oblibě.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tak jako máme oblíbené písně, které nás ani po desítky let neomrzí, najdou se i mezi hračkami hity, které prostě nestárnou. Nebo se naopak vrací po letech zpět v novější podobě.

Pes Bulík místo buvola

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek

Typickým příkladem jsou nafukovací hračky z dílny Fatra Napajedla, které v sedmdesátých letech navrhla pro tuto firmu výtvarnice Libuše Niklová. Právě její buvol, slon, nebo žirafa se před pár lety vrátili do výroby. Podnětem k „návratu“ byla výstava nazvaná 200 dm3 dechu, kterou připravil pro veřejnost syn výtvarnice. Fatra v první fázi „oživila“ první tři výše jmenovaná zvířátka, později sbírku rozšířila ještě o housenku, prase a koníčka. Tuto retro kolekci navíc loni rozšířila o zcela nové „nafukovačky“, k jejichž výrobě oslovila mladé české designéry. Vznikly tak opravdu zajímavé a pro děti atraktivní hračky. Pokud patříte k příznivcům nafukovacích hraček, určitě se podívejte na jejich psa Bulíka, formuli, traktůrek nebo kozu. Garantuji vám, že vaše děti budou nadšené a některé z nich se určitě objeví na seznamu přání.

Témata: Děti, Hry pro děti, Naše tipy, Hračky pro děti, Dětství, VZP, Igráček, Dino Toys, Figurka, Hráč, Retro, Boom, Fatra, Generace dětí, Žirafa, Výtvarnice, Typický příklad, Stálice, Ostatní hráč, For TOYS, Panáček, Česká hra, Merkur, EFKO, Současná generace, Hračky na Heureka.cz