Maminka.czZdraví

Hubnutí po porodu: Šárka zhubla pohybem a pravidelným stravováním

Michaela Čentešová 29.  9.  2016
Hubnutí po porodu je o level těžší disciplína než diety před ním. Není totiž většinou čas na počítání kalorií či kilojoulů a vážení gramů ani na chození do posilovny a kosmetických salonů. Často tak k těm kilům po porodu přibudou ještě další a další a maminky se točí v začarovaném kruhu. Existují však ženy, které to dokázaly a které nám ostatním mohou být příkladem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Začala jsem se hýbat

„Tím nejdůležitějším ale je, že jsem se začala hodně hýbat. Zpočátku jsem cvičila doma ve chvíli, když šel syn spát. Našla jsem program cvičitelky Jillian Michaels, podle které jsem cvičila s láhvemi vody, a první výsledky byly znát už po dvou týdnech. To mě doslova koplo, abych na sobě začala opravdu pracovat. Navíc jsem se přidala k jedné podpůrné skupině na Facebooku, kde se lidé ve svém úsilí navzájem podporují a hecují.

Díky cvičení podle Jilian Michaels jsem zhubla opravdu hodně, zpevnila si postavu a získala konečně sebevědomí.

 


Po čase jsem se rozhodla zkusit běhat a doslova jsem si to zamilovala. Chodím běhat třikrát až čtyřikrát týdně, a dokonce už si troufnu i na půlmaraton, který sice nemám za nejlepší čas, protože, jak říkám, jsem takový ten kochající se běžec, ale zlepšuji se. Za rok dokonce o dvanáct minut. Běháním si provětrám hlavu, spálím kalorie, ale hlavně je to pro mě společenská událost a rodinná zábava.

Po porodu zhubnete, nebojte!

Běhat totiž začal i můj manžel, který si troufne na maraton, a také obě naše děti. Někdo by mohl říct, že jsem za tři roky zhubla ‚jen‘ čtrnáct kilo, jenže já shodila dvanáct kilo tuku a nabrala svalovou hmotu, zpevnila tělo a vejdu se do oblečení, které jsem nosila na vysoké škole. Ještě na sobě musím pracovat, protože stále nemám postavu ani fyzičku takovou, jakou bych chtěla, ale jdu na to pomalu a s rozmyslem, abych ze sebe měla radost.“

Osvojte si pravidla batolecí stravy a zhubněte po porodu
Tajemství hubnutí po porodu:Nezáleží na kvantitě, ale kvalitě jídla
Témata: Zdraví, Časopis Maminka, Výživa a stravování, Po porodu, Jen pro maminku, Hubnutí, Hubnutí po porodu, Pohyb, Rodinná zábava, Zdravý vztah, Pór, Nejlepší čas, Běžec, Analýza, PRÁV, Chipsy, Stravování, Nutriční terapeut, Půlmaraton, Zdravé stravování, Koláček, InBody, Zdraví na Heureka.cz

Video