Maminka.czZdraví

Hubnutí po porodu: Tereza dokázala sama zhubnout skoro polovinu své váhy

Michaela Čentešová 28.  9.  2016
Hubnutí po porodu je o level těžší disciplína než diety před ním. Není totiž většinou čas na počítání kalorií či kilojoulů a vážení gramů ani na chození do posilovny a kosmetických salonů. Často tak k těm kilům po porodu přibudou ještě další a další a maminky se točí v začarovaném kruhu. Existují však ženy, které to dokázaly a které nám ostatním mohou být příkladem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Změnila jsem nejen jídelníček, ale i myšlení

„Všechno je v hlavě. Myslím si, že žena dokáže všechno, co si usmyslí, a já jsem si tehdy usmyslela, že zvládnu zhubnout, a ono to opravdu jde! Je jen potřeba začít dnes a nenechávat to až na zítřek nebo na někdy. Já jsem si nejprve přes jeden slevový portál objednala jídelníček na míru, který mi ale vůbec neseděl, a tak jsem se začala řídit svým selským rozumem.

Projezte se ke štíhlosti a zapomeňte na drastické diety

Sladké limonády jsem vyměnila za vodu, přestala jsem jíst mastná, smažená a tučná jídla a zařadila jsem více zeleniny a ovoce. Zjednodušeně řečeno, začala jsem jíst se svým ročním synem. Jediné, co jsem nedokázala, bylo přestat pít slazenou kávu. Kofein ke svému životu potřebuji. S kávou začínám den velmi brzy ráno, protože syn po mně lásku ke spánku rozhodně nepodědil a vstává mezi pátou a šestou hodinou.

Úplně jsem přestala pít sladké limonády, začala jíst ovoce, zeleninu, netučná jídla. A kila šla hned dolů.

 

Přes den se snažím jíst pravidelně, a to ve chvíli, kdy jí můj syn, takže dodržuji tři hlavní jídla a dvě svačinky. Vařím hodně zeleniny, kuřecí maso a ryby.
Nemám doma váhu, ale na oblečení jsem pozorovala velký úbytek. Musela jsem vyměnit šatník, protože své původní oblečení bych si teď mohla kolem sebe omotat dvakrát.

Osvojte si pravidla batolecí stravy a zhubněte po porodu

Asi po půl roce hubnutí, kdy se moje váha zastavila a hubnutí už nešlo tak jednoduše, jsem se rozhodla, že svému tělu uštědřím další šok, a začala jsem cvičit. Váha mi opět klesla, ale bohužel jsem si utrhla čéšku v koleni, které už jsem měla v minulosti operované, a tak je pro mě někdy dost těžké i chodit.“

Už se nelekám zrcadel

„Abych řekla pravdu, nikdy jsem na tom s nějakou sebeláskou nebyla nejlépe, dnes už se ale nemusím vyhýbat zrcadlům a neděsí mě moje fotky. Moje maminka s oblibou říká, že už si ani nepamatuje, jak ‚velká‘ žena jsem bývala. Dnes mám 71 kilo a mým snem je, aby moje váha začínala číslem šest.“

Proč se mi nedaří zhubnout
Nejsilnějším pomocníkem při hubnutí je váš mozek
Co musíte vědět o hubnutí. Odpovídá odborník Ing. Petr Havlíček!
Témata: Zdraví, Časopis Maminka, Výživa a stravování, Po porodu, Vaše příběhy, Sam, Hubnutí, Hubnutí po porodu, váhy, Pól, Kuřecí maso, Roční syn, Váh, Tereza Melišová, Petr Havlíček, Pór, Selský rozum, Zdraví na Heureka.cz

Video