Maminka.czŠkolák

Hurá na houby s deskovou hrou

redakce 3.  8.  2011
Hurá na houby s deskovou hrou
To, že je houbaření právě v České republice velice populární, je všeobecně známo. Chcete-li podpořit zájem o houbaření u vašich nejmenších, pořiďte si novou hru „Hurá na houby“. Hráči prochází na herní desce lesem a sbírají houby, postupují po jednotlivých políčkách, která představují cestu lesem. Ten, komu se podaří nasbírat do košíčku nejvíce jedlých hub, vyhrává. Ale pozor! Do košíčku se mohou dostat i nejedlé houby.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hra má velmi pestrou a veselou grafiku, která je pro malé děti ve věku od 6 let lehce pochopitelná a rozvíjí jejich komunikativnost s okolím. S uvedením hry přichází český výrobce her a hraček Efko v období, kdy aktuálně začíná houbařská sezona. Děti se v rámci hry seznámí s názvy jednotlivých druhů hub.

Hru „Hurá na houby“ mohou hrát 2 až 4 hráči ve věku od 6 let. Pořadí, ve kterém hráči hrají, se určuje hodem kostkou. Hráč s nejvyšším číslem začíná, zbytek hráčů postupuje ve směru chodu hodinových ručiček.

Hráči se snaží najít takovou cestu, aby se dostali k nejbližší houbě s tím, že mohou postupovat směrem dopředu i vzad. O jedlosti či nejedlosti houby rozhoduje terčík. Při procházení lesa musí houbaři dávat pozor i na stromy! Vyhrává houbař, který nasbíral nejvíce jedlých hub.

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Naše tipy, houby, Druh hub, Děs, Český výrobce, Jednotlivé druhy