Maminka.czPředškolák

Hybnerová a Issová čtou dnes dětem. Pusťte si je na rádiu Pigy!

redakce 17.  10.  2011
Hybnerová a Issová čtou dnes dětem. Pusťte si je na rádiu Pigy!
Praštěné pohádky, Kvak a Žbluňk, Pohádky pro unavené rodiče nebo Lichožrouti. Tyhle a další oblíbené dětské příběhy budou dnes večer v pražském Martinickém paláci číst známé české herečky Vanda Hybnerová a Klára Issová.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pro všechny, kdo to mají do Prahy daleko, připravilo dětské rádio Pigy z dobročinného večera Praha čte dětem od 18.00 přímý přenos na www.pigy.cz.

Vyprávět budou také hudebníci Pavel Šporcl a Michal Malátný z kapely Chinaski a spisovatelé Michal Viewegh a Pavel Šrut.

Soubor LiStOVáNí s hercem Lukášem Hejlíkem uvede akční čtení Kvak a Žbluňk Alberta Lobela.

Největším překvapením bude přítomnost speciálního hosta, amerického spisovatele Roberta Fulghuma a jeho manželky, kteří zatančí argentinské tango.

„Čtení osobností by mělo připomenout, jak je důležité, aby rodiče dvacet minut denně četli. Není to dlouhá doba a pro dítě znamená hodně,“ popisuje Eva Katrušáková, ředitelka obecně prospěšné společnosti Celé Česko čte dětem.

Pohádkové internetové rádio Pigy vysílá už téměř rok nepřetržitý proud klasických českých pohádek. Jeho symbolem je růžové prasátko a zaměřuje se na vzdělávání a zábavu předškolních a mladších školních dětí.

A protože chce, aby se děti zdravě hýbaly, pouští jim ještě dva streamy s nejznámějšími písničkami z pohádek a hitparádu dětských hitů Disco Trysko.

Audio obsah doplňují webové hry trénující paměť a soustředění nebo omalovánky rozvíjející představivost. Pigy učí děti anglicky, cvičí a tančí s nimi.

Ve spolupráci s iniciativou Celé Česko čte dětem pak Pigy motivuje rodiče ke společnému čtení nahlas.

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Batole, Kojenec, Alberta, Michal Viewegh, Společné čtení, Chinaski, Listování, Půst, Největší překvapení, CHINA, Robert Fulghum, ISS, Eva Katrušáková, Pavel Šrut, Dětský hit, Přímý přenos, Řád, Stream, Michal Malátný