Maminka.czSlavné maminky

Intimní zpověď těžce nemocné herečky Selmy Blair: Bojuju kvůli svému synovi!

Dita Mrázková 5.  11.  2021
Ještě loni ji lékaři upozornili, že by nemusela náročnou léčbu roztroušené sklerózy přežít. Ona to ale nevzdala. Motivací pro ni nebyl nikdo jiný než její milovaný syn. Jakým peklem si musela herečka projít než vyslovila větu: "Už se zase směju. Jsem tady a uzdravuji se..."?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Řekli mi, že se padesátin možná ani nedožiju a ať si radši "naplánuji" svou smrt," šokovala v intimním dokumentárním snímku americká herečka známá z filmu Velmi nebezpečné známosti. Roztroušená skleróza u ní byla diagnostikována v roce 2018 a od té doby se s následky této zákeřné nemoci potýká den co den. "Jsem invalidní, padám, občas upouštím věci. Mám špatnou paměť… Ale dokážu to," svěřila se v emotivním snímku Introducing Selma Blair. Dokument byl odvysílán na streamovací platformě Discovery Plus a v říjnu měl premiéru i v amerických kinech.

VIDEO: Celebrity, které neunesly svou slávu

Roztroušená skleróza už nebrání ženám, aby měly děti

Loni absolvovala chemoterapii a většinu roku strávila v nemocnici. Odtud vznikla i všeříkající fotografie. "Když jsem byla v izolaci, představovala jsem si klid. Všemi způsoby. Zúčtování. Porozumění. Čas o samotě. Pomoc, o kterou jsem žádala. Pro mého syna. Nemohla jsem s ním být. Držela jsem tuto panenku, kterou jsem od něj dostala. Uznala jsem, že je normální nemít na tváři vždy jen úsměv. Ale naučila jsem se smát. Opravdu. A vám všem děkuji za vaši podporu a laskavost. Jsem tady. Uzdravuji se."

Herečka je matkou desetiletého syna Arthura, pro kterého se snaží všechna ta úskalí přežít. Na svém Instagramu sdílí i videa, kde se se svou nemocí svěřuje svým fanouškům – syrově, bez příkras a naprosto upřímně. K videu na pláži, kde letos trávila s rodinou hodně času, napsala: "Pondělní ráno po kouzelném víkendu na pláži. Mořská hvězdice.  Artur a jeho otec, chlapci z oceánu a jejich přílivová jezírka... jsou tu se mnou. Čas dává smysl, u oceánu, kde si můžu hrát a chodit lépe, než dokážu na rovné zemi. Dobré vibrace. Příliv se obrací. Nějaké kouzlo ve vzduchu..."

Vypadá to, že je Selma z nejhoršího venku, i když u tohoto onemocnění člověk nikdy neví. Roztroušená skleróza je autoimunitní onemocnění centrální nervové soustavy a průběh choroby je velmi nepředvídatelný. Selma si ale zaslouží, aby svůj životní boj vyhrála.

Témata: Děti, Slavné maminky, Školák, Životy slavných, Psychika, Instagram, Syn, herečka, Nemoc, Roztroušená skleróza, Dokument, Chemoterapie, Selma Blair, Arthur, Discovery Plus, Léčba, Selma, Lékař, Zpověď