Maminka.czTipy na výlet

Jak a kde oslavit Den dětí? Tady je 11 super tipů na akce, kde si užijete spoustu zábavy všichni

Simona Procházková 1.  6.  2023
Čím potěšit ratolesti při příležitosti jejich svátku? Udělejte jim radost dárkem v podobě výletu. Vezměte je do přírody, na kolo, do kina nebo na zmrzlinu. Věnujte jim svůj čas a užijte si společně krásný den. Máme pro vás nápady, kam můžete vyrazit. Děti budou nadšené a pobavíte se i vy, dospěláci.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dětský den na zámku Dobříš

V sobotu 3. června bude na středočeské Dobříši připraven bohatý program pro celou rodinu. Dorazit můžete mezi 9. a 17. hodinou, kdy zde proběhne veselá oslava Dne dětí pro všechny generace. Na nádvoří zámku i v zahradách vás čekají například ukázky tradičních řemesel – uvidíte tvorbu a práci kováře, drátenice, řezbářky či představení tvorby paličkování. Zaujme jistě také sokolník s dravci, o kterých návštěvníkům popovídá a předvede se svými opeřenci hravé kousky a triky.

VIDEO: Kam vyrazit na výlet ve středních Čechách?

Chybět nebudou ani stánky s občerstvením, třeba kapřími hranolky a rybími hamburgery z místní produkce, sladkými dobrotami a suvenýry či tvořivá dílnička pro děti. Určitě navštivte rovněž zdejší nově zrekonstruovaný a krásně rozkvetlý francouzský park a přilehnou Oranžérii s několika moderními výstavami pro všechny generace. V jedné části Oranžérie, která je věnovaná Emilii a Zdeňku Milerovým, se hlavně děti ocitnou v pohádkovém světě s oblíbeným Krtečkem. V dalších částech jsou neméně zajímavé interaktivní expozice o lese, o vodě, ukázky tropických plodin či kamenosochařské výzdoby.

Dětský den v Království lesa na Lipně

Pokud ještě nemáte plán, čím udělat svým malým rošťákům na jejich svátek radost, vsaďte na výlet na Lipno. Pro děti si tady nachystali hned několik krásných dárků. Tím prvním je vstup do Království lesa, obřího lesního hřiště, úplně zdarma (pro děti do 15 let). Právě tady bude dnes probíhat parádní oslava dětského dne, a to až do 19 hodin. Nebude chybět lišák Fox, roztomilý maskot lipenského areálu, dílničky, taneční soutěž, hry a soutěže, zmrzlina ale i kouzlení. Nestihnete to na Lipno dnes? Nevadí, oslavy budou pokračovat také v sobotu 3. června, kdy si všichni malí sportovci budou moci vypůjčit kolo nebo sjezdovou koloběžku zdarma a ještě navíc se mohou zdarma účastnit i kurzu v bikeparku.

Den dětí v Holešovické tržnici

Nabitý celodenní program rozproudí Bombarďák i PokéTour, do prostor pražské Holešovické tržnice se můžete za zábavou i dobrým jídlem vydat dnes až do 18 hodin. Nachystány jsou kreativní workshopy a výtvarné i kutilské dílničky, chemické pokusy, pohybové hry, tanec, soutěže i loutkové divadlo. Všechny děti zaručeně potěší oblíbené japonské postavičky Pokémon v rámci PokéTour nebo hudební uskupení Bombarďák v plné sestavě. Na třicet zájmových spolků, institucí či jednotlivců se tady postará o to, aby se v rámci Dne dětí v Tržnici bavil úplně každý. I děda s babičkou. A neváhejte navštívit i gastro zónu s kulinářskými dobrotami.

Den dětí v Zoo Praha

Pražská zoologická zahrada oslaví svátek dětí ve velkém stylu. Právě dnes mají totiž všechny děti do 15 let vstupné za symbolickou jednu korunu. Do 18 hodin tady bude probíhat skutečně pestrý program, který připravila zoo ve spolupráci s Městkou policií hlavního města Prahy. Těšit se můžete na hudební vystoupení, divadélko, populární fotokoutek, klauny na chůdách i malování na obličej. Chybět samozřejmě nebude nafukovací skákací hrad pro nejmenší nebo výuka chůze na chůdách. S městskou policií si děti vyzkouší například klání v hodu na cíl nebo dětskou dopravní školičku. Pro malé oslavence jsou samozřejmě nachystány drobné dárečky

Den dětí v Zoo Děčín

Vstupné jen za symbolických 10 korun (pro děti do 15 let) a spousta zábavy i poučení, to bude dnešní oslava Dne dětí v zoologické zahradě v Děčíně. Prohlédnout si můžete třeba novou expozici pro kočkovité šelmy, zblízka uvidíte také karpatské vlky nebo Ptačí dům. Za sníženou cenu lze navštívit i oblíbenou expozici Rajské ostrovy. Zoo se rozkládá v příjemném prostředí lesoparku, takže přímo vybízí k pohodové rodinné procházce.

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Dětský den v Dinosaurii a Majalandu

Dinosauria Museum Prague v Tuchoměřicích nedaleko pražského letiště připravilo na dnešek zábavný program pro celou rodinu. Kolik toho víte o dinosaurech? Prověřte svoje znalosti při kvízu na Quentziho hoře. Odnést si můžete lákavé ceny. Chybět nebude ani populární "Lov pokladů" a co víc, zavítat můžete v rámci oslav Dne dětí také do vedlejšího Majalandu, kde se děti dosyta vydovádí a užijí si svůj svátek naplno na nejrůznějších atrakcích. A co teprve ochutnávka sladkých muffinů, které si ratolesti budou moci kreativně ozdobit v rámci workshopu pod vedením světoznámé cukrářky Mirky van Gils Slavíkové. S Mirkou a ozdobenými muffiny se pak můžete vyfotit a následně si na nich společně pochutnat.

Den dětí na Zubačce

Velkolepá oslava dne dětí a zároveň zahájení letošní letní sezóny, to vše se odehraje v sobotu 3. června na zubačce, ojedinělé ozubnicové železniční trati z Tanvaldu do Kořenova a Harrachova. Zdaleka nejen děti se mohou těšit na zvláštní vlaky na trati, včetně historického motoráčku, i zábavný program. Den plný pohybu, soutěží a her bude probíhat v Kořenově, kde můžete rovněž navštívit Muzeum ozubnicové dráhy a Výtopnu Kořenov, svézt se vláčkem Důlní železnice či historickým autobusem na Jizerku nebo do Příchovic. K dispozici bude také bohatá nabídka občerstvení, včetně regionálních specialit.

Dětský rybářský den s Jakubem Vágnerem

Dětský den rybářských slavností se v sobotu 3. června ponese v duchu tématu “Cesta kolem světa” a je to skvělá příležitost k pohodovému rodinnému výletu. Už sedmý ročník této akce se koná na jezeře Katlov na Kutnohorsku. Děti i se svým dospěláckým doprovodem si tady můžou po celý den zarybařit zcela zdarma, a to pod dohledem a ve společnosti slavných českých i zahraničních rybářů, včetně Jakuba Vágnera. Pro ty nejmenší tu bude nachystán skákací hrad, malování na obličej, divadélko i kreativní dílničky, mohou si například vyzkoušet vyřezávání v řezbářské dílničce. K dispozici bude i fotokoutek nebo laserová střelnice.

Kdo zatouží po pohybu, může si zapůjčit elektrické kolo, zejména tatínky nejspíš potěší přehlídka aut Ranger a Kuga od firmy Ford. A pro milovníky většího adrenalinu budou přistaveny čtyřkolky značky Segway. Nadšenci do techniky si také přijdou na své. Budou si moci vyzkoušet práci s bagrem nebo si projet dráhou s offroadovými autíčky firmy Life Style Camper. Odpoledne proběhne i koncert Olgy Lounové.

Sportovní den dětí v Údolí oddechu Brno

Parta nadšenců z Údolí oddechu v Brně a spřízněné sportovní kluby připravili na sobotu 3. června sportovní den dětí. Kromě sportovních klání se nejen děti mohou těšit na představení Divadla Kejkle, probíhat bude venkovní grilování, nejmenší si jistě užijí malování na obličej, zájemci mohou změřit síly s ostatními a zúčastnit se například běžeckého závodu, po sportovních disciplínách, jakými budou mimo jiné střelba na branku, beerpong, chůze na chůdách, kuželky, střelba na terč nebo opičí dráha, proběhne dětská diskotéka. Ratolesti si pochutnají na točené zmrzlině, tatínkové zase na pivních speciálech na čepu. Program bude probíhat až do 21 hodin.

Výlety za dobrotami: Odhalte tajemství hořických trubiček či štramberských uší

Den dětí v muzeu v Jílovém

Regionální muzeum v Jílovém u Prahy nabídne dětem k jejich svátku opravdu pestrý program plný zábavy. V sobotu 3. června se mohou přijít podívat na divadelní pohádkové představení s názvem "Pohádka s rozumem a štěstím", od 11:00 vás zde čeká program s živými kontaktními papoušky a čtyřicetikilovou obří želvou jménem Eliáš. Otevřou se také nové výstavy, které budou bavit malé i velké návštěvníky – Želvy, želvy, želvičky a Svět skřítků a trpaslíků. Chybět nebudou ani tvořivé dílny a nejrůznější úkoly za lákavé odměny.

Den dětí v Archeoparku Pavlov

Pokud nevíte, kam vyrazit s rodinou na víkend, popřemýšlejte o jihomoravské Pálavě. Je tu nádherná krajina, nespočet pěších turistických i cyklotras s nenáročným, příjemným terénem, malebné vinařské vesničky a spousta dobrého jídla a pití. V obci Pavlov na břehu Novomlýnských nádrží objevíte Archeopark, kde bude po celou sobotu 3. června probíhat oslava dětského dne, tentokrát v duchu pravěkých rituálů.

Na mnoha různých stanovištích se děti postupně promění v pravěké šamany a šamanky, aby na samotném konci své cesty mohly usednout patřičně ustrojeny k ohništi a byly připraveny k "pravěkému" rituálu. Po splnění všech úkolů si pak mohou vyzvednout na pokladně i malou odměnu. Vstupné na akci je pro děti zdarma a konat se bude od 10 do 16 hodin. A když vám ještě zbyde trocha času, určitě vystoupejte na hrad Děvičky, rozhledy do dalekého okolí z této hradní zříceniny jsou úchvatné.

Témata: Děti, Kam s dětmi, zábava, svátek, Tipy na výlet, příroda, Za zábavou, Olga Lounová, Výlety, oslava, zmrzlina, Atrakce, Mezinárodní den, Den dětí, Tuchoměřice, Jílové u Prahy, Taneční soutěž, Novomlýnská nádrž, Střelnice, Dinosauria Muzeum Prague, Pálava, Jizerka, Dětský den, Krteček, Ford