Maminka.czKrálovská rodina

Jak chtějí Meghan a Harry vychovávat děti? Prozradili vlastní pravidla

Simona Procházková 8.  6.  2021
Vévoda a vévodkyně ze Sussexu berou svou roli, nyní již dvojnásobných rodičů, vážně. Jak sami přiznali, ještě před prvním Meghaniným porodem se spolu domluvili na pravidlech, která budou dodržovat při výchově potomků v kalifornském Los Angeles. Jak budou Archie a Lili vyrůstat a čemu je rodiče chtějí hned od malička učit?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dvouletý Archie Harrison a jeho mladší sestřička Lilibet Diana, která se narodila v pátek 4. června, budou s rodiči žít v jejich luxusním sídle ve slunné Kalifornii. Tedy zcela mimo královskou rodinu, se kterou se Harry a Meghan nerozešli zrovna v dobrém.

VIDEO: Harry s Meghan natočili podcast s malým Archiem. Popřál všem šťastný nový rok!

Na co chtějí při výchově a péči o své děti dbát především? Jsou striktně přísnými a důslednými rodiči, nebo naopak spíše benevolentní a do velké míry tolerantní? S některými předsevzetími, plány a představami se otevřeně svěřili magazínu Hello. Co všechno o sobě prozradili? Seznámí své děti s příbuznými, tedy ostatními členy britské monarchie? A v jakém duchu je chtějí vést a vychovávat?

Ochrana soukromí

Harry a Meghan jsou podle svých slov odhodláni dopřát svým dětem co nejnormálnější výchovu a dětství bez striktních omezení a zákazů. Za každou cenu chtějí uchránit jejich soukromý život. „Doufáme, že některé osobní informace a podrobnosti z rodinného života si nechají pro sebe. Osobní svoboda a ochrana soukromí byly rovněž jedním z důvodů, proč jsme se rozhodli vzdát královského titulu a protokolárních povinností. Přáli jsme si, aby naši potomci vyrůstali jako normální děti,“ svěřili se manželé.

Učit se spolu s dětmi

„Rodičovství je zcela nová disciplína a životní role, díky které se společně s Harrym učíme novým věcem, objevujeme v sobě obrovskou sílu a obohacují nás dosud nepoznané zkušenosti. Snažím se být tou nejlepší mámou a Harry zase tím nejlepším tátou pro naše děti,“ uvedla Meghan. Oba přiznávají, že se učí takzvaně za pochodu a problémy i potíže řeší společnými silami nebo se poradí s přáteli.

Meghan Markle porodila! Výběrem jména dojali s Harrym celý svět!

Dopřát si čas jen sami pro sebe

Nechat malé ratolesti poprvé samotné, respektive s někým jiným, babičkou nebo chůvou, je pro každého rodiče trochu stresující situace. Meghan a Harry si ale uvědomují, že je důležité trávit čas jen ve dvojici a věnovat pozornost jeden druhému. Na společné rande si prý najdou prostor vždy. Když se několik týdnů po narození Archieho objevili ruku v ruce na premiéře filmu Lví král, komentovali to slovy: „Máme neocenitelnou radu pro všechny unavené rodiče. Vždycky si najděte čas jen pro sebe.“

Je v pořádku říct si o pomoc

Meghanina matka Doria Raglandová byla ochotně po ruce, aby pomohla novopečené mamince poté, co porodila Archieho. Žila tenkrát prvních pár týdnů společně s manželi v Kanadě a pomáhala Meghan při sžívání se s miminkem. Později si vévodkyně najala chůvu. „Chci své děti naučit, že se nemusí stydět požádat o pomoc, když ji potřebují. Není to projev neschopnosti nebo neúspěchu, naopak,“ je přesvědčena Meghan.

Pouta v rodině jsou nejvíc

Podle vévody a vévodkyně není nic důležitějšího, než trávit hodně času s rodinou. Právě pevné rodinné vazby by měly být základním pilířem pro šťastný a spokojený život. Meghan a Harry zmínili, že navzdory neshodám během posledního roku by byli rádi, kdyby jejich děti mohly poznat své bratrance, prince George a Louise, a sestřenici, princeznu Charlotte. A samozřejmě také tetu vévodkyni Kate a strýčka, vévodu Williama, stejně jako strávit nějaký čas s prababičkou, královnou Alžbětou, nebo dědečkem, princem Charlesem.

Princ Harry: Zkrocený rebel stále překvapuje a šokuje! Podívejte se na video!

Žít zdravě, ekologicky a pomáhat

I když si Meghan občas s chutí dá hranolky a hamburger, jako máma se snaží být zodpovědná a žije zdravě. Snaží se alespoň pár dní v týdnu dodržovat bezlepkový jídelníček a obvykle upřednostňuje veganskou stravu. „Jsem si jistý, že své zvyky předá i dětem. Budou zvyklé jíst zeleninu, saláty, ovoce. Meghan miluje vaření a její rodina si užívá vlastnoručně připravené a zdravé jídlo,“ prozradil její blízký přítel Daniel Martin. Kromě toho dbají doma na důsledné šetření vodou, mají nainstalované solární panely, pěstují si vlastní zeleninu a zapojují se do nejrůznějších charitativních projektů, se kterými seznamují od nejútlejšího věku i Archieho.

Bez domácích mazlíčků to nejde

Čím více, tím lépe! Zvířecí mazlíčci totiž dělají šťastný domov, jsou přesvědčeni Maghan a Harry. Ví se o nich, že jsou velkými milovníky psů, momentálně mají hned dva. A kromě nich ještě kocoura, králíka a slepice. Jejich děti tak na tenhle milý zájem určitě přirozeně navážou.

Zdroj: hellomagazine.com

Meghan Markle opět překvapila. Vydala knihu pro děti! O čem asi bude?
Vévodkyně Kate přiznala, že ji domácí výuka dětí vyčerpává a nezvládá matematiku
Děti patří ven! Vévodkyně Kate navrhla stylové hřiště pro celou rodinu
Témata: Porod, Slavní rodiče, Galerie, Slavné maminky, Slavní tatínci, Výchova, Rodičovství, Královská rodina, Rodiče, slavné děti, monarchie, Archie Harrison Mountbatten - Windsor, pravidla, Domácí výuka, Matematik, Lilibet Diana, strýc, Mona, Charlotte, Sussex, Šetření, Archiem, Kanada, Doria, Kalifornie