Maminka.czKrása a styl

Jak má vypadat obočí moderní ženy?

Jana Knaislová 12.  11.  2015
Je nedílnou součástí obličeje, přesto se na něj často zapomíná a nevěnuje se mu téměř žádná péče. Jenže obočí si pozornost rozhodně zaslouží. Je to totiž rám obličeje a jeho tvar rozhoduje o tom, jaký celkový dojem vysíláte na své okolí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Špatně upravené nebo výrazně vytrhané obočí dokáže přidat pár let navíc, zvýraznit vrásky, působí nevkusně a dokonce může obličeji dodat smutný a unavený vzhled.  

Husté, ale upravené

Už dávno je pryč doba, kdy se nosilo velmi úzké, nevýrazné, někdy dokonce úplně vytrhané a třeba i viditelně dokreslované obočí. Současná móda je naopak nakloněná přírodním plnějším tvarům, tedy co se obočí týká. Takže silnější obočí je rozhodně trendy. V žádném případně to ale neznamená, že by obočí nemělo být pěstěné. Jednou za čas je třeba alespoň lehce poupravit jeho tvar a zbavit se okolních chloupků, obzvlášť, pokud je obočí hodně tmavé.

Jak tedy na to? Není to nic složitého ani časově náročného. K úpravě obočí budete potřebovat pinzetu. Nadbytečné chloupky odstraňujte precizně, nespěchejte. Není potřeba výrazně měnit tvar ani hustotu obočí. Pinzetu použijte hlavně na chloupky nad nosem (mezi obočím) a pak na ty, které vyčnívají hlavně pod dolní linií obočí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Nejčastěji se odstraňují přibližně od poloviny obočí směrem k vnějšímu koutku oka a vždy po směru růstu. Obočí tak bude vypadat jednotně. Dávejte však pozor, aby byla obě obočí symetrická. Nejvhodnější čas k vytrhávání nadbytečných chloupků je večer, citlivá kůže pak totiž může být nateklá až zarudlá, snadno ji ale zklidníte, když ji budete potírat kostkami ledu. Pokud si na úpravu obočí přece jen netroufáte, nebo chcete více změnit jeho tvar, svěřte se raději do rukou kosmetičky.

Líčení v barvách podzimu a lesního ovoce

Také na obočí patří řasenka

Barva obočí by měla být shodná s barvou vlasů, nebo se jí alespoň co nejvíce blížit. Slabé nebo nepříliš husté obočí jemně dokreslete po směru růstu chloupků tužkou na obočí ve stejném odstínu. Nepoužívejte tužky na oči, protože jsou měkké, na obočí špatně drží a rozmazávají se. Dobré je obočí vyčesávat kartáčkem nebo vyschlou řasenkou, zejména v případě, když roste více směrem dolů, protože dodává obličeji smutný výraz.

Čím je nasměrované výše, tím působí obličej veseleji. Vyplatí se také chloupky zpevnit gelem nebo speciální řasenkou na obočí, pokud nic takového nemáte po ruce, pomůžete si obyčejným lakem nebo gelem na vlasy. Udrží tak svůj tvar po celý den a navíc se bude lesknout.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pokud si nejste jistá svým tvarem obočí a chcete ho mírně poupravit, vezměte si na pomoc speciální šablony. Ty vám pomohou obočí dotvarovat také pomocí barevného vosku a matného pudru.

Letošním hitem je barevné obočí nebo poprášené zlatým či stříbrným pigmentem. Na běžné denní nošení se příliš nehodí, zato skvěle doplňuje extravagantní nebo slavnostní líčení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Foto: archiv

Témata: Krása a styl, nevkus, Zen, Smutný výraz, Citlivá kůže, Vytrhávání, Génius, Nejvhodnější čas, Letošní hit, Mód, Jak, Denní nošení, Řasenka, Kompletní sada, Paris, Marion, Obočí