Maminka.czVýživa a stravování

Vaše Adéla: Jak na kašičky

Adéla Vedralová 4.  3.  2011
Kašičky patří mezi úplně první pokrmy, které vaše děťátko ve svém životě ochutná. Jejich mléčné verze můžete začít servírovat již od 4. měsíce (ale doporučuje se je zavádět až kolem 6. měsíce). Vyhněte se ale kravskému mléku!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když přijdete do drogerie či lékárny, vybafne na vás nekonečně dlouhý regál plný obilno-mléčných kaší. Jakým způsobem byste je měla vybírat? Rozhodně i v tomto případě platí: pořádně si přečtěte etiketu se složením. Jak se sama přesvědčíte, někteří výrobci do nich přidávají obrovské množství cukru. A s ním byste to v dětském jídelníčku neměla přehánět.

První kašička by tedy měla být bez příchuti, tu zařaďte o pár měsíců později. Velmi doporučuji značku Baby love, která vyrábí obilno-mléčné příkrmy zcela bez přidaného cukru a dětem i přesto chutná. Navíc ji pořídíte za téměř poloviční cenu, než ostatní značky. Kaše od Hami a Nutrilonu jsou sice obohacené o všelijaké prospěšné látky, ale obsahují tolik cukru, že se mi až zatočila hlava.

Mému synovi chvíli trvalo, než na kašičku najel. Na začátku mu dělalo problémy přijmout cokoliv ze lžičky, protože z lahve to pro něj bylo pohodlnější. Začínali jsme tedy tak, že jsem mu pochoutku naředila do řidšího skupenství a dávala mu ji z lahve vždy před nočním spaním. Pořád jsem na něj zkoušela lžičku a asi po deseti dnech se chytil.

U kašiček je velká výhoda v jejich rychlé a snadné přípravě. Stačí pár lžiček vody a směsi a je hotovo! A kdy nastane čas na klasickou krupicovou kaši, na které jsme vyrostli snad všichni? Můžete ji nasadit kolem 1. narozenin kvůli případným problémům s tolerancí kravského mléka. Její výroba je nejen velmi snadná (zvládnou ji připravit i muži), ale hlavně ekonomická ve srovnání s kupovanými směsmi.

Receptů na dětské kašičky existuje hodně. Projeďte naše články a určitě nějakou inspiraci objevíte!

Vaše Adéla

Čtěte také: Zavádění příkrmů je fuška

Témata: Výživa a stravování, Případný problém, Vaš, Jak, Velká výhoda