Maminka.czSoutěže

Známe výherkyně soutěže o 3 balíčky NUK v hodnotě 1000 Kč!

Reklama 10.  11.  2020
Mateřské mléko je dokonalá univerzální potrava a příprava na krmení děťátka obvykle nebývá časově náročná.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Není proto divu, že přechod na lahvičku může být pro oba zúčastněné těžký. Jak si tento proces co nejvíce ulehčit a co všechno byste měli vědět, než začnete děťátko krmit z lahvičky? Součástí článku je i soutěž o 3 balíčky v hodnotě 1000 Kč. V balíčcích najdete produkty NUK, mezi kterými je i lahvička First Choice+.

Některé ženy se mohou obávat, že s příkrmy z láhve přijdou větší starosti, a tak se snaží kojit, co nejdéle je to možné. Když si ale osvojíte jednoduché triky hned ze začátku, může to být snadnější, než si myslíte.

 
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
 

Praktické rady, které byste měli znát

Určitě je důležité zmínit, že byste při prvních pokusech s příkrmy z láhve měli udržovat oční kontakt, aby děťátko neztratilo pocit bezpečí a jistoty, které mívá i u kojení. Další zásady se pak vážou spíše k praktické části věci. Jedna z nich je doporučené dávkování, o kterém by vás měl informovat každý výrobce na obalu příkrmu. Doporučené množství nepřekračujte a nepřipravujte si žádné porce „na potom“. Uchováváním nedopitého mléka totiž vytváříte příznivé prostředí různým bakteriím, které mohou děťátku způsobit potíže.

Kojenecká mléka míchejte s převařenou kojeneckou vodou o teplotě okolo 40 °C (pro miminko je nejpříjemnější teplota 37°C, která je stejná jako tělesná teplota maminky). Jak poznat ideální teplotu vám může pomoct nová lahvička NUK First Choice+ s funkcí kontroly teploty (v poslední části článku si o ní zasoutěžte). Ta totiž změní svou modrou kontrolku na bílou, pokud je pokrm příliš horký. A díky své savičce z obzvláště měkkého silikonu tvarem připomínající ženský prs, je také skvělým pomocníkem při přechodu z kojení. Navíc má vylepšený systém proti polykání vzduchu, který zajišťuje plynulý tok tekuté stravy a neobsahuje žádné škodlivé látky, jako je například BPA.

U každé přípravy příkrmu proveďte vždy dvojí test a zkontrolujte vhodnou teplotu také nakapáním na zápěstí. Na konci celého procesu krmení nezapomeňte lahvičku i savičku správně sterilizovat. Postačí vyvařit 3-5 minut ve vodě v bodě varu nebo v parním sterilizátoru.

Trpělivost růže přináší

Stokrát omílané rady platí nakonec vždy nejlépe a ani v tomto případě to nebude jinak. Připravte se, že v období přechodu na lahvičku budete potřebovat hodně trpělivosti. Vyzkoušejte krmení z lahvičky alespoň 8krát, než si děťátko zvykne na nový způsob krmení i nové chutě. Takže si při prvních nevydařených pokusech nedělejte starosti, je to přirozený proces učení a poznávání. Jen si rozpomeňte, jak moc se vaše chutě změnili od té doby, co jste byli sami dětmi. A teď přejděme k samotné soutěži!

Soutěžilo se o 3 balíčky v hodnotě 1000 Kč! Kdo vyhrál?

V každém balíčku o hodnotě 1000 Kč výherkyně najdou produkty NUK, mezi kterými je i lahvička First Choice+.

Výherkyněmi se staly:

Aneta, Vlachovice

Jindřiška, Horní Bečva

Lucie , Jilemnice

Soutěž o 3 balíčky NUK proběhla od 10. 11. – 16. 11. 2020.

Pravidla soutěže najdete ZDE.

Informace o nakládání s osobními údaji najdete ZDE.

Témata: Soutěže