Maminka.czMaminka v porodnici

Mám svou porodní „bábu” a bude u mého porodu: Na Bulovce je to možné a o službu je velký zájem

Tereza Víchová swp 28.  6.  2022
Doby, kdy fungovaly porodní „báby”, znaly celou rodinu a podrobně i těhotenství ženy, se vracejí v moderním kabátku. Fakultní nemocnice Bulovka v Praze nabízí v Centru porodní asistence maminkám, že si mohou vybrat svou porodní asistentku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

A seriál Maminka v porodnici vám přináší rozhovor s jednou z nich. Alžběta Ivanová je porodní asistentka, která se o ženu může starat od 25. týdne těhotenství až do porodu. A k porodu může také přijít, i když třeba nemá službu.

„Bulovka vlastně reagovala na poptávku. Ženy vždy chtěly, aby si mohly svou porodní asistentku vybrat, a u nás je to oficiální,” vysvětluje Alžběta Ivanová.

Je to prý příjemné pro obě strany - na první schůzce totiž maminka zjistí, jak jí vybraná „pečovatelka” vyhovuje, a pak se vídají nebo si telefonují.

VIDEO: Přirozené porody na pražské Bulovce: Zájem o ně stoupá

Na všechny otázky je čas, nic není „zdržování”, každý pocit a tělesná změna se mohou probrat podrobně.

„Poznáme celou rodinu, tatínka, jsou totiž věci, které v papírech napsané nejsou,” popisuje Alžběta Ivanová s tím, že má s ženami mnohem důvěrnější vztah, který se pak projeví na pocitu bezpečí u porodu. A ten je pro jeho hladký průběh velmi důležitý. 

Podívejte se na video, kde se dozvíte všechno podstatné. A v sekci premium Plus najdete velkou reportáž z pražské Bulovky.

Maminka v porodnici: Centrum porodní asistence na pražské Bulovce fandí přirozeným porodům. A má úspěch!

GRAFIKA: Průměrný věk prvorodiček

Maminka v porodnici

Vydáváme se za vás do porodnic celé České republiky, natáčíme tu videa, abyste viděli realitu, ptáme se na všechno, co vás zajímá. S námi si vyberete tu nejlepší porodnici.

Témata: Těhotenství, Porod, Maminka v porodnici, Rozhovor, Rodina, Porodnice, Porodní asistentka, Nejlepší video, Bulovka, překotný porod, Praha, Bába, PREMIUM +, Velký zájem, Pečovatel, Alžběta Ivanová, Fakultní nemocnice, Porodní centrum, Maminka