Maminka.czDěti

Jak poznáte, že váš předškolák je závislý na mobilních hrách?

Reklama 18.  11.  2019
Výrobci mobilních her mají za ušima a ví, jak zaujmout vaše dítě. A vy se tak dřív nebo později dostanete do situace, kdy váš prcek chytne hysterák, pokud ho budete chtít vrátit zpátky do reality. Jakmile se u vašeho dítěte projeví 3 popisované příznaky z pěti najednou, je čas bít na poplach.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hraní her je únikem z reality. Pokud se zvrtne do závislosti, tak stejně jako každá jiná závislost i tato podstatně ovlivní kvalitu života postiženého. Všechno v jeho očích bledne v porovnání s časem stráveným u digitální hry. Rodina, kamarádi apod., to všechno je rázem strašná nuda…

1. Ostatní zájmy mají nižší prioritu

Hraní je alfou a omegou dne. Myšlenky na hraní jsou všetečné, a pokud dítě zrovně nehraje, má nutkání hru zapnout.

2. Vytěsňování problémů

Hraní už není otázkou zábavy, ale způsob, jak z hlavy vyhnat problémy a frustrace.

3. Intenzivnější digitální prožitky

Závislák na hrách postupně hledá ještě intenzivnější prožitky: hraní od nevidím do nevidím, víc a víc extrémnější herní tituly.

4. Abstinenční příznaky

Každý má nějaké své abstinenční příznaky. Ten z nedostatku kofeinu se počítá ještě k těm neškodnějším… Ale abstinující hráč, to je jiná liga. Je nervózní a podrážděný.

5. “Ještě chviličku”

Pokud dítěti dáte časové omezení pro hraní her, může být problematické, pokud čas nedovede regulovat a soustavně ho přetahuje.

Závislost u dítěte můžete budovat už v předškolním věku a ani si to neuvědomujete

Jak často dáváte dítěti tablet do ruky? A na jak dlouho? Každý rodič pochopitelně potřebuje dítě načas zabavit, aby se mohl věnovat domácím pracím, nebo si zaslouženě odpočinout. Abyste neměli černé svědomí, že své dítě vystavujete digitálnímu pokušení příliš brzy, dejte mu do rukou hračky co nejvěrnější realitě, které s přehledem vyhrají v konkurenci s nesmyslně barevnými digitálními zvířátky. Skvělým příkladem jsou realistické figurky Schleich®. Všechny figurky Schleich® jsou malované s velkou pečlivostí a láskou k detailu, tím jsou jedinečné. Děti tyto figurky zkrátka milují a mají k tomu pádný důvod.

Klepněte pro větší obrázek 
Zdroj fotky: OLYMPTOY

Smartphone a tablet toho svedou spoustu, ale nemají nejmenší šanci, když hmotné figurky lidí a zvířátek ožijí v dětské fantazii a dají vzniknout osobnímu příběhu. Jen reálné figurky si dítě může osahat a může je prožít. Z tohoto důvodu přispívají výrobky Schleich® k vývoji vašeho dítěte přiměřeně jeho věku: od motorických schopností až po vyprávění krátkých vlastních příběhů. Hraní podporuje tvořivost a představivost.

FARM WORLD – vše co se děje na statku

Ideální cílovkou pro edici FARM WORLD jsou děti ve věku 3-8 let, které se takto učí poznávat jednotlivá zvířátka. Zjistí, že kráva rozhodně není fialová… Jak název napovídá, hlavním tématem jsou zvířata žijící na statku. FARM WORLD nabízí spoustu herních variant. Děti dokonce můžou využít klouzačku, houpačku pro housata a mnoho dalšího. Však posuďte sami z videí.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Děti