Maminka.czNáš tip

Jak přežít zimní chmury? Tipy, které vás z toho dostanou

Veronika Vlachová 19.  11.  2017
Krátké dny jsou stvořené pro zachumlání se do deky. A k tomu napínavá knížka, humorný film nebo odpočinek či energický tanec při hudbě. Co si vyberete vy?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

FILM

Nádech pro lásku (Bioscop)

Klepněte pro větší obrázek

Příběh hluboce do sebe zamilovaného páru dokazuje, že láska dokáže zlomit lékařské předpisy, předsudky i prognózy. Když Robin Cavendish ochrne a je upoután na lůžko, sesypou se mu jeho plány o cestování a užívání si života jako domeček z karet. Nebýt jeho ženy Diany, možná by se stal jen jedním z běžných pacientů, kteří by se smířili s osudem a zbytek života strávili v nemocnici.

Láska a podpora jeho ženy je natolik silná, že se jí podaří ho přesunout do domácí péče a pomoct mu zrealizovat jeho životní sny. U tohoto filmu vám možná ukápne slza, ale nakopne vás energií a dodá motivaci pro všechno na světě.

Dokud nás svatba nerozdělí (Aerofilms)

Klepněte pro větší obrázek

Režisérská dvojice, která se představila už s chvalně hodnoceným filmem Nedotknutelní, se hlásí s aktuálním filmem plným napětí, nečekaných zvratů, romantiky i nešťastných událostí. Škodolibá komedie vás totiž zavede do zámečku ze 17. století, ve kterém se pokazí asi vše, co se pokazit může. 

Matky na tahu o Vánocích (Vertikal Ent)

Klepněte pro větší obrázek

Kdo říkal, že vánoční svátky jsou pro ty, kteří vaří, připravují, zdobí, nakupují, pečou a zajišťují servis, dny klidu? Nový komediální film, který přijde na začátku prosince do kin, představí tři matky, které si letošní Vánoce udělají po svém. Sabotují všechny očekávané aktivity, které matky před Vánoci dělají, a prostě si je užijí. Tedy do té doby, než jim přijde na návštěvu vlastní matka.

Kvarteto (Falcon)

Klepněte pro větší obrázek

Čtyřčlenný hudební soubor prožívá intenzivní spojitost nejen na koncertech, ale i v běžném životě. Každý trochu po svém. Neustálé výpady trapnosti střídající se se vztahovými i situačními zádrhely, vybízí nesourodou čtveřici k zamyšlení, v čem spočívá jejich štěstí. A pak dojde na jeden večírek, který změní všechno.

Madam služebná (Bohemia MP)

Klepněte pro větší obrázek

Třináct lidí u stolu přináší přece smůlu, a tak bohatá panička Anne přemluví svou služku, aby alespoň pro jeden večer hrála tajemnou španělskou šlechtičnu. Jenže spousta vína a malých nehod služku Mariu sblíží s extravagantním makléřem a jiskřivý románek je na světě. Ovšem k velké nelibosti Anne, která se rozhodne vše překazit.

Témata: Kam s dětmi, Knihy pro děti, Maminka cestuje, Náš tip, Španělsko, Komedie, Pták, Mladý školák, Letošní vánoce, Románek, Životní sen, Zamilovaný pár, Netradiční způsob, Portál, Motto, Anne, Nová kamarádka, Frida, Malý čtenář, Beck, Silný příběh, Zimní večer, Lékařský předpis, Diana, Brno